Matthias Schoenaerts heeft weer een nieuwe film beet, een blik op zijn komende projecten

Zijn nieuwste film A Hidden Life moet nog verschijnen, maar ondertussen werkt Terrence Malick alweer aan een volgende film. Die zou The Last Planet gaan heten en behalve Oscarwinnaar Mark Rylance zou ook Matthias Schoenaerts daar een rol in vast hebben. Het is de zoveelste nieuwe titel in het nu toch wel zeer indrukwekkende cv van Matthias Schoenaerts. Tijd voor een overzicht van de komende filmprojecten van Matthias Schoenaerts.

The Last Planet zou passages uit het leven van Jezus gaan verbeelden, maar dan wel op geheel eigen wijze. Volgens de site Filmstage.com zou Mark Rylance Satan gaan spelen. Matthias Schoenaerts zou Petrus spelen, de leerling van Jezus die het vaakst genoemd wordt in de Bijbel.

Het bijna drie uur durende A Hidden Life gaat dan weer over het waargebeurde verhaal van de Oostenrijkse boer Franz Jägerstätter: een katholieke boer die tijdens de Tweede Wereldoorlog weigerde om te vechten voor de nazi’s.

Wat nog voor Matthias?

Matthias Schoenaerts blijft ondertussen de indrukwekkende titels aan elkaar rijgen. Zo is er The Mustang, dat nog bij ons moet verschijnen, maar al door verschillende bladen werd getipt voor de Oscars. In deze film speelt Matthias Schoenaerts de hoofdrol en geeft hij gestalte aan Roman Coleman, een veroordeelde die de kans krijgt om deel te nemen aan een rehabiliteringsprogramma waarin hij wilde paarden helpt temmen.

Ook Netflix-film The Laundromat is al ingeblikt. Die film van Steven Soderbergh zal gaan over de Panama Papers. Schoenaerts zal zij aan zij spelen met onder andere Meryl Streep, Antonio Banderas, David Schwimmer, Sharon Stone en Gary Oldman. Op 18 oktober verschijnt deze film op Netflix.

Voor toekomstige projecten als The Old Guard en Ruin (2020 en verder) is Matthias gekoppeld aan grote namen als Charlize Theron en Margot Robbie.

Meer
Lees meer...