Johnny Depp zal niet meer te zien zijn in films ‘Fantastic Beasts’

Johnny Depp is het onderwerp van verschillende rechtszaken en dat is ook Warner Bros. niet ontgaan. Het productiehuis heeft Depp daarom vriendelijk de deur gewezen, waardoor hij dus niet meer te zien zal zijn als Grinderwald in de films van Fantastic Beasts And Where To Find Them.

De Amerikaanse acteur Johnny Depp zal niet meer te zien zijn in de filmreeks Fantastic Beasts. Dat heeft hij zelf laten weten met een post op Instagram.

Johnny Depp

Eerder deze week werd duidelijk dat Johnny Depp zijn rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun verloren had. Depp sleepte The Sun voor de rechter omdat het hem in het licht van de zaak tegen Depps ex Amber Heard een “wife-beater” (vrouwenmishandelaar) had genoemd. De acteur kon daar uiteraard niet mee lachen en klaagde The Sun aan voor smaad.

In die zaak kwam eerder deze week dus een uitspraak en die gebeurde in het nadeel van Depp. Depp laat het daar niet bij en gaat in beroep, maar voor Warner Bros. is het genoeg geweest met de rechtszaken. Daarom heeft het productiehuis een drastische beslissing genomen.

Grinderwald

Johnny Depp speelde al twee keer de rol van Grinderwald in de films van Fantastic Beasts. In 2016 was dat in Fantastic Beasts and Where to Find Them, in 2019 in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. En het zal dus bij die twee keer blijven.

Met een post op Instagram geeft Depp zijn fans een update over de huidige situatie. “In het licht van de recente gebeurtenissen wil ik een kort statement geven”, zo klinkt het in de getypte brief van Johnny Depp. “In de eerste plaats wil ik iedereen bedanken die me steun en loyaliteit heeft getoond. Ik voel me nederig en emotioneel door jullie berichtjes van liefde en bezorgdheid, zeker in de laatste dagen.”

Dan komt Johnny to the point. “Ik wil jullie laten weten dat ik door Warner Bros. de vraag kreeg om ontslag te nemen in de rol als Grinderwald in Fantastic Beasts. Ik heb die vraag gerespecteerd en ben ingegaan op hun voorstel.” Dat wil dus zeggen dat Johnny Depp niet langer te zien zal zijn in de films van Warner Bros., wat dus vooral betekent dat het productiehuis op zoek moet naar een nieuwe Grinderwald.

Beroep

Op het einde van zijn statement herhaalt Depp zijn volgende stappen in de rechtszaak. “Het surrealistische oordeel van de rechtbank in het Verenigd Koninkrijk verandert niets aan mijn strijd om de waarheid te vertellen en ik bevestig hierbij dat in beroep zal gaan.”

“Mijn besluit blijft sterk en ik ben van plan om te bewijzen dat de aantijgingen tegen mij vals zijn. Mijn leven en mijn carrière zullen niet gedefinieerd worden door deze periode in mijn leven.”

Meer
Lees meer...