Warner Bros. moet nu al achtste film uitstellen: ‘Fantastic Beasts 3’ schuift jaar op

Juridische problemen met hoofdrolspeler Johnny Depp verplaatsen de release van de derde Fantastic Beasts-film van november 2021 naar zomer 2022. Het is al de achtste film die Warner Bros. moet uitstellen.

Filmstudio Warner Bros. heeft het niet onder de markt de laatste tijd. Er is natuurlijk het coronavirus, dat bioscopen sluit en producties vertraging doet oplopen door besmettingen, maar het gaat breder dan dat.

Zijn laatste controverse heeft te maken met de Fantastic Beasts-franchise, een voorloper op de Harry Potter-serie. Hoofdrolspeler Johnny Depp loopt al een tijd van de ene rechtszaak naar de andere.

Huiselijk geweld

Twee jaar geleden schreef de krant The Sun dat Depp zijn ex-vrouw Amber Heard jarenlang mishandeld had. Depp ontkende dat en zei dat het omgekeerd was. Daarop klaagde hij The Sun aan voor laster en eerroof, maar maandag verloor hij die rechtszaak.

Dat was de druppel voor Warner Bros. en het productiehuis zette hem op straat. De acteur kondigde dat zelf vrijdag aan via een post op Instagram.

De studio moet nu dus op zoek naar een nieuwe Grindelwald, de rol die Depp in de voorbije twee Fantastic Beasts-films speelde, en dat vertraagt de film opnieuw.

Controverse

Fantastic Beasts is sowieso niet het succes dat ervan verwacht werd en kwam al vaker in moeilijkheden de afgelopen jaren. De jongste film The Crimes of Grindelwald bracht maar 650 miljoen dollar op terwijl hij 200 miljoen heeft gekost om te maken. De twee films samen brachten 1,5 miljard op tussen 2016 en 2018.

De derde film moest ook al vaker uitgesteld worden. Eerst moest het script herschreven worden, daarna zat Johnny Depp met een hoop rechtszaken en nu is er dit. Ook controverse rond Harry Potter-auteur J.K. Rowling, wiens uitspraken over transgenders niet zo goed vielen bij de mensen in kwestie, zou een impact kunnen hebben op de inkomsten.

Maar Fantastic Beasts is niet het enige probleemdossier van Warner Bros. Het stelde dit jaar nog zeven andere films uit door alle bioscoopsluitingen, waaronder de vermoedelijke kaskrakers The Batman en Dune. Het voorbije kwartaal verloor de studio 28 procent van zijn omzet.

Meer
Lees meer...