Left Right
scrollTop top

‘Fantastic Beasts 3’: Mads Mikkelsen lost eerste info over ‘zijn’ Grindelwald


Mads Mikkelsen Johnny Depp Fantastic Beasts
© Mads Mikkelsen en Johnny Depp – Isopix

Acteur Mads Mikkelsen ontkende het eerst, maar het is dan toch officieel bevestigd: hij vervangt Johnny Depp als Gellert Grindelwald in de Fantastic Beasts-films. Maar een andere acteur betekent natuurlijk ook een andere versie van het personage. En dat zal in Fantastic Beasts 3 niet anders zijn, vertelde Mikkelsen tijdens z’n eerste interview over de rol.

Het is officieel: Mads Mikkelsen vervangt Johnny Depp als Gellert Grindelwald in Fantastic Beasts 3. Maker Warner Bros. zette Depp begin november aan de deur, nadat die z’n rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun had verloren.

Middelpunt van rechtszaken

The Sun had de acteur een “wife-beater” (een vrouwenmishandelaar) genoemd, en daar kon Depp niet mee lachen. Hij sleepte de tabloid voor de rechter voor laster, maar verloor die zaak. Johnny Depp ging onmiddellijk in beroep, maar dat vond Warner Bros. dan weer niet zo tof.

De opnames van Fantastic Beasts 3 stonden namelijk voor de deur, net als de verschillende rechtszaken waarvan Depp het middelpunt was. De acteur had de rechter nog gevraagd om de zaak tegen z’n ex-vrouw Amber Heard te verzetten. Maar Warner Bros. zette de acteur toch aan de deur.

Mads Mikkelsen

Vanaf dat moment begonnen de geruchten. Eén naam die heel luid klonk, was die van Mads Mikkelsen. Maar de acteur zelf ontkende dat tijdens een interview. “Ik weet maar even veel als wat in de kranten te lezen is”, klonk het zo’n twee weken geleden. “Dus ik ben zelf nog op dat telefoontje aan het wachten.”

Ondertussen moet hij dat telefoontje gekregen hebben, want Warner Bros. bevestigde officieel dat Mikkelsen in Fantastic Beasts 3 te zien zal zijn als Gellert Grindelwald. En nu heeft de acteur ook voor het eerst een interview gegeven over z’n nieuwe rol. Dat deed ie met een journalist van Entertainment Weekly.

Eigen versie

“Wel, ik zal de rol spelen, dus da’s al een verschil”, vertelde hij daar. “Nee, het is echt moeilijk, en we zijn er nog aan aan het werken. Er moet een brugje zijn tussen wat Johnny (Depp, red.) met de rol heeft gedaan en wat ik ermee zal doen. En tegelijk moet ik er ook m’n eigen versie van maken.”

“We moeten ook een paar links vinden met de eerste versie van het personage, en wat bruggetjes, zodat mijn versie niet volledig losstaat van wat Johnny Depp zo meesterlijk heeft bereikt.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554