Nu ook officieel: Mads Mikkelsen vervangt Johnny Depp als Grindelwald in ‘Fantastic Beasts’

De Deense acteur Mads Mikkelsen zal Johnny Depp vervangen als Grindelwald in de films van Fantastic Beasts. Dat weet Entertainment Weekly. Depp werd aan de deur gezet door Warner Bros. omdat hij zijn zaak tegen The Sun verloren had. Daardoor moest het productiehuis razendsnel op zoek naar een vervanger.

Er waren al langer geruchten, maar nu is het ook officieel: Mads Mikkelsen zal in de derde film van Fantastic Beasts te zien zijn als Gellert Grindelwald. De acteur werd al meteen na het ontslag van Johnny Depp getipt voor de rol, al sprak hij dat aanvankelijk zelf tegen.

Mads Mikkelsen

Toen Johnny Depp begin deze maand liet weten dat hij niet meer te zien zal zijn in de films van Warner Bros., moesten de makers van Fantastic Beasts meteen op zoek naar een nieuwe acteur voor de rol van Gellert Grindelwald. De opnames voor de derde film waren namelijk al gestart, dus moest de vervanger er snel zijn. Een naam die meteen genoemd werd door fans, was die van de Deen Mads Mikkelsen.

En ook regisseur David Yates was fan van dat plan. Zo liet hij al meteen weten dat hij er alles aan zou doen om Mikkelsen te kunnen strikken voor de rol. De regisseur is een grote fan van het werk van de acteur uit onder andere Hannibal en Jagten en zou dus graag met hem samenwerken.

Wachten op telefoontje

Hoewel Yates al meteen zei dat de gesprekken met Mikkelsen aan de gang waren, kregen we bij de acteur zelf een ander verhaal te horen. Hij beweerde dat het enkel ging om geruchten en dat er geen gesprekken aan de gang waren. “Ik weet maar even veel als wat in de kranten te lezen is”, zo sprak hij. “Dus ik ben zelf nog op dat telefoontje aan het wachten.” En dat telefoontje kwam er dus wel degelijk, want nu komt het nieuws dat Mads Mikkelsen wel degelijk te zien zal zijn als Gellert Grindelwald in de derde film van Fantastic Beasts.

De film zou normaal volgend jaar in de zalen komen, maar werd door het ontslag van Depp al verschoven naar 15 juli 2022.

Johnny Depp

Ondertussen blijft Johnny Depp de beslissing in de zaak tegen The Sun aanvechten. Depp klaagt de Britse tabloid aan omdat ze hem, zonder bewijs, omschreven als een “wife-beater” in de zaak tegen zijn toenmalige echtgenote Amber Heard. Volgens Depp ging het hierbij om laster, waardoor hij de tabloid voor de rechtbank sleepte.

De rechter gaf Depp echter ongelijk, maar daar laat de acteur het niet bij. Hij liet meteen weten dat hij in beroep gaat tegen deze beslissing. Dat beroep werd bij de lagere beroepsrechtbank geweigerd, maar Depp kan de zaak nog steeds aanvechten in high court.

Meer
Lees meer...