Left Right
scrollTop top

Beroep Johnny Depp geweigerd, acteur moet 705.000 euro betalen aan The Sun


Johnny Depp
© Isopix

Acteur Johnny Depp zal niet in beroep kunnen gaan tegen de uitspraak in zijn rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun. Die omschreef hem in de zaak van Depp en Amber Heard als een “wife-beater” terwijl er daar geen hard bewijs voor was. Volgens Depp ging het hier om laster, waardoor hij de tabloid voor de rechter sleurde. Maar hij verloor de zaak en ook zijn beroep werd nu door de rechter geweigerd, maar Depp heeft nog opties.

Johnny Depp zal zijn gelijk voorlopig niet halen in de zaak tegen The Sun. Want de rechter heeft zijn vraag voor beroep geweigerd. De kans dat Depp de zaak zou winnen, is volgens de rechtbank te klein. Daarom moet Johnny Depp nu ook de juridische kosten van The Sun betalen. Maar Depp kan nog wel naar high court trekken om alsnog beroep aan te tekenen.

“Wife-beater”

Johnny Depp en Amber Heard trouwden in 2015, maar een jaar later kondigde Amber Heard al aan dat ze zouden scheiden. Daarbij vroeg ze ook een straatverbod tegen Depp omdat hij haar zou mishandeld hebben. Later kwamen er dan weer geruchten dat het juist Heard was die Depp mishandelde tijdens de relatie.

Naar aanleiding van de beschuldigen door Amber Heard schreef The Sun een artikel waarin ze Depp omschreven als een “wife-beater“. En daar kon de acteur niet mee lachen waardoor hij de krant voor de rechter sleepte wegens laster. Dat proces vond onlangs plaats en daarbij kreeg Depp ongelijk. En dat had grote gevolgen voor zijn carrière. Zo moest hij gedwongen ontslag nemen bij Warner Bros. en zal hij dus niet meer te zien zijn als Grindelwald in de films van Fantastic Beasts.

Beroep

Na de uitspraak in de zaak liet Depp al meteen weten dat hij in beroep zou gaan. Maar dat zal hem niet lukken in lagere beroepsrechtbank, zo staat te lezen op de Britse nieuwswebsite The Times. De rechter heeft daar namelijk geoordeeld dat Depp te weinig kans heeft om de zaak te winnen, waardoor een beroepszaak weinig nut zou hebben.

Daarbovenop moet Depp nu opdraaien voor de juridische kosten van News Group Newspapers, de uitgeverij van The Sun. In totaal moet hij daarvoor nu 628.000 pond (meer dan 705.000 euro) betalen.

Depp kan nu nog steeds naar high court trekken om alsnog beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de rechtbank.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554