‘House of the Dragon’, de eerste spin-off van ‘Game of Thrones’, krijgt eindelijk een startdatum

HBO heeft eindelijk de startdatum van House of the Dragon bekendgemaakt. De eerste spin-off van succesreeks Game of Thrones zal te zien zijn vanaf 21 augustus 2022.

Meer dan drie jaar na het einde van Game of Thrones komt HBO eindelijk met een spin-off die zich afspeelt in dezelfde gekende wereld van Westeros. House of the Dragon is vanaf 21 augustus te zien op streamingdienst HBO Max en zal bij ons waarschijnlijk te bekijken zijn via Streamz. De nieuwe reeks bestaat uit tien afleveringen, die waarschijnlijk eenmaal per week zullen verschijnen.

House Targaryen

Dit langverwachte vervolg op Game of Thrones speelt zich eigenlijk zo’n 200 jaar voor de start van deze reeks af en toont het verhaal van House Targaryen. We krijgen daarbij vooral de val te zien van deze roemrijke familie die eeuwenlang heerste over Westeros. Zij hadden namelijk als enige draken en konden zo de macht in handen houden.

Hoewel er ondertussen al sprake is van meerdere mogelijke spin-offs van Game of Thrones die in de maak zijn, was het van bij het begin duidelijk dat House of the Dragon de eerste zou worden. In de originele reeks wordt er namelijk heel vaak verwezen naar de gebeurtenissen die we vanaf 21 augustus zullen kunnen zien. Al in oktober 2019 maakte HBO bekend dat deze prequel in de maak was. De voorbije jaren werden die berichten steeds concreter en nu is er dus eindelijk een startdatum.

House of the Dragon is vanaf 21 augustus te zien op HBO Max en bij ons vermoedelijk via Streamz.

Meer
Lees meer...