HBO Max dropt eerste bloedspannende teaser van ‘House of the Dragon’, een ‘Game of Thrones’ prequel

HBO Max toont de eerste trailer van hun nieuwe serie House of the Dragon, die zich 200 jaar voor de gebeurtenissen van de Emmy-winnende hitserie Game of Thrones afspeelt. Een prequel waar fans al lang op hebben zitten wachten.

De nieuwe serie is gebaseerd op het boek Fire and Blood van George R.R. Martin, dat gepubliceerd werd in 2018. House of the Dragon speelt zich 200 jaar voor de feiten van Game of Thrones af. Het verhaal centreert zich rond de Targaryen-dynastie en de burgeroorlog die hun hele geschiedenis verschroeide.

Cast

Paddy Considine zal koning Viserys Targaryen spelen, die koning Jaehaerys Targaryen zal opvolgen op de IJzeren Troon van Westeros, schrijft Entertainment Weekly. Zijn eerstgeboren dochter, prinses Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy), is een drakenrijder, terwijl zijn jongere broer, prins Daemon Targaryen (Matt Smith), zijn troonopvolger is.

“Goden, koningen, vuur en bloed. Dromen hebben ons geen koningen gemaakt, maar draken wel”, horen we Daemon zeggen in de teaser.

Otto Hightower (Rhys Ifans) is de Hand of The King, die Daemon ziet als de grootste bedreiging voor het rijk. Alicent Hightower (Olivia Cooke), Otto’s dochter, werd opgevoed in de Red Keep en zoals alle lezers van het boek wel zullen weten, was ze goed bevriend met Rhaenyra voordat die band verwaterde. Milly Alcock en Emily Carey zullen de jonge versies van Rhaenyra en Alicent spelen. En dan is er nog de Sea Snake aka Lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint), een van de beroemdste nautische avonturiers in de geschiedenis van Westeros.

The House of the Dragon

Daarnaast bevestigde HBO Max nog vier nieuwe castleden. Wil Johnson (Outlander) zal Ser Vaemond Velaryon spelen, de jongere broer van de Sea Snake en commandant in de Velaryon marine. John Macmillan (The Nevers), Savannah Steyn (Intergalactic) en Theo Nate spelen Ser Laenor Velaryon, Lady Laena Velayron en Ser Laenor Velaryon, de kinderen van de Sea Snake en Rhaenys Targaryen. Rhaenys werd de IJzeren Troon ontnomen ten gunste van Viserys, omdat ze een vrouw is.

Martin en Ryan Condal (Colony) zijn de co-creators van de spannende, nieuwe serie, waarbij Condal samen met Game of Thrones-favoriet Miguel Sapochnik (de regisseur van afleveringen zoals Hardhome en Battle of the Bastards) dienst doet als showrunner.

Bekijk hieronder de spannende eerste beelden van de Game of Thrones prequel:

Meer
Lees meer...