Nieuwe serie alert: HBO Max cast hoofdrolspelers voor reboot ‘Pretty Little Liars: Original Sin’

Wie denkt, oh nee, nog een remake van de iconische serie Pretty Little Liars, wacht best nog even af, want de gloednieuwe spin-off Pretty Little Liars: Original Sin belooft heel anders te worden dan zijn voorgangers. Wij zetten alles wat we tot nu toe al weten over de reboot even op een rijtje. Maak je alvast klaar, want de vijf pas gecaste Liars verlaten het ons vertrouwde Rosewood.

Het geheim is bekend: er komt een andere Pretty Little Liars spin-off aan. Namelijk Pretty Little Liars: Original Sin. Het grote nieuws werd op 24 september aangekondigd met een mysterieuze nieuwe video die op de officiële Pretty Little Liars pagina verscheen. A liet daar alvast een leuk, mysterieus berichtje achter: “It’s not what you think, b*tches”.

Geloof ons dus als we zeggen dat je zeker niet aan A’s slechte kant wil staan als ze problemen begint te veroorzaken voor de splinternieuwe personages. Veel zaken zullen niet meer hetzelfde zijn wanneer we zullen terugkeren naar onze favoriete wereld, maar het belooft zeker interessant te worden dankzij Roberto Aguirre-Sacasa, de maker van de immens populaire serie Riverdale, die deze PLL reboot tot leven gaat brengen.

Wat kunnen we verwachten?

Neen, we keren helaas niet meer terug naar de door ons zo geliefde stadje Rosewood. In plaats daarvan gaan we naar een compleet nieuwe plek: Millwood. HBO Max verduidelijkt in Seventeen: “In het duistere drama Pretty Little Liars: Original Sin bevinden we ons mijlenver van Rosewood, maar binnen het bestaande Pretty Little Liars universum, in een gloednieuwe stad, met een nieuwe generatie Little Liars.”

De cast

Volgens Deadline is de hoofdcast nu compleet met actrices Malia Pyles en Zaria Simone. Pyles zal de rol van Minnie op zich nemen, de jongste van de nieuwe Little Liars. Zij brengt het grootste deel van haar tijd door in een virtuele wereld na het overleven van enkele jeugdtrauma’s. Zaria Simone zal Faran spelen, een gedisciplineerde ballerina met de ambitie om het te maken buiten Millwood. Daarbij leert ze vooral navigeren in de harde wereld van ballet.

In juli 2021 meldde Deadline ook al dat Chandler Kinney (Zombies 2) en Maia Reficco zich bij de cast  zullen voegen in de hoofdrollen van de show. “Kinney zal Tabby spelen, een aspirant-regisseur en liefhebber van horrorfilms. Net als de andere Little Liars, heeft Tabby iets te verbergen. Reficco zal de rol van Noa vertolken, een atletiekster die hard werkt om haar leven weer normaal te krijgen na een zomer in de jeugdgevangenis”, meldde Deadline. En ten slotte, heeft actrice Bailee Madison (Good Witch) ook één van de vijf hoofdrollen in de serie te pakken. Madison zal Imogen spelen, een echte survival girl. Zij zal de zoektocht naar de identiteit van A leiden, terwijl ze vecht voor haar leven en het leven van haar vrienden.

Heugelijk nieuws

Serie-bedenker Roberto Aguirre-Sacasa deelde op 19 augustus een foto van alle nieuwe Liars op Instagram, waarmee hij bevestigde dat de casting voor de hoofdpersonages rond is.

“En toen waren er vijf. Ons kwintet van Pretty Little Liars is compleet!” schreef Roberto onder de foto. “Ik kan niet wachten om jullie te vergezellen in onze bubbel van spanning en sensatie! Het enige iconische personage dat nu nog ontbreekt is…[A].”

Licht, camera en actie

Volgens Just Jared Jr. is de productie voor de nieuwe serie begonnen in de week van 9 augustus. De opnames zijn gestart op 23 augustus. Riverdale-maker Roberto Aguirre-Sacasa schrijft de serie samen met Lindsay Calhoon Bring. De twee werkten al eerder samen aan een andere populaire show, namelijk de Chilling Adventures of Sabrina.

“We zijn zo’n grote fans van wat I. Marlene King en haar iconische cast creëerden”, vertelden Roberto en Lindsay in een gezamenlijke verklaring, volgens The Hollywood Reporter. “Maar met onze reboot leunen we nog meer richting de spanning en de horror, waarmee we hopelijk nog steeds datgene zullen eren waar de fans zo van hielden in de originele hitserie.”

In tegenstelling tot de vorige Pretty Little Liars spin-offs, zal deze show worden uitgezonden op HBO Max, waar fans momenteel nog de originele serie kunnen herbekijken. HBO Max zit ook achter de recente Gossip Girl reboot, die onlangs hernieuwd is voor een tweede seizoen. De mensen van HBO weten dus het een en ander over het weer tot leven brengen van onze favoriete televisieshows.

Meer
Lees meer...