HBO Max maakt details bekend voor release in Europa; België voorlopig niet op planning

WarnerMedia heeft meer details vrijgegeven over de Europese release van hun streamingplatform HBO Max. De dienst komt eind dit jaar naar Spanje en Scandinavië. In 2022 zullen heel wat andere landen uit Centraal- en Oost-Europa volgen. Van een lancering in België is voorlopig geen sprake.

Eind 2020 maakte HBO bekend dat HBO Max in 2021 naar Europa zou komen. Dat nieuws bleek echter wat voorbarig, want in juli van dit jaar liet WarnerMedia weten dat de Europese release tot nader order uitgesteld was. De streamingdienst was toen juist gelanceerd in Midden- en Zuid-Amerika en wou zich eerst daarop focussen.

Spanje en Scandinavië

Sindsdien was het wachten op nieuws rond de release van HBO Max in Europa, tot nu. Christina Sulebakk, algemeen directeur van HBO Max Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), en Priya Dogra, president van WarnerMedia EMEA, hebben op het televisiefestival Series Mania in het Franse Rijsel meer uitleg gegeven over hun plannen in Europa.

Eind dit jaar zal HBO Max in Scandinavië (Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland) en Spanje beschikbaar zijn. In 2020 volgen dan 15 andere Europese landen: Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Hongarije, Kosovo, Kroatië, Moldavië, Montenegro, Noord-Macedonië, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovakije, Slovenië en Tsjechië.

Streamz

Van België is in die plannen voorlopig dus nog geen sprake. De reden daarvoor moeten we niet ver zoeken. HBO heeft in ons land namelijk een deal met Telenet (Streamz) in Vlaanderen en BeTV in het Franstalig landsgedeelte. Om diezelfde reden zijn er ook nog geen plannen om HBO Max te lanceren in grote Europese markten zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië. Daar heeft HBO namelijk nog tot 2025 een exclusieve deal met Sky, die ook geldt in Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en Ierland. In Nederland zit HBO dan weer bij betaalzender Ziggo, in Frankrijk bij Canal+.

Lees ook: Streamingdienst Paramount+ komt in 2022 op de Europese markt

Meer
Lees meer...