HBO Max eind 2021 ook in Europa beschikbaar

Het streamingaanbod staat nooit stil. Na de release van Disney+ in Europa lijkt het erop dat HBO Max volgend jaar ook volgt. Een topman van het platform heeft namelijk verteld dat hij HBO Max eind 2021 in 190 landen beschikbaar wil stellen. Voorlopig is dat enkel het geval in de Verenigde Staten.

Als het van HBO Max-topman Andy Forssell afhangt kunnen eind volgend jaar mensen uit 190 landen de content op het platform bekijken. Dat heeft hij tijdens een persconferentie laten vallen. Bedoeling is dus om HBO Max in de loop van volgend jaar ook in onder andere Europa uit te rollen.

België?

Of dat ook wil zeggen dat HBO Max naar België komt, is nog lang niet zeker. “België staat meestal laag op de prioriteitenlijst, omdat het een klein gebied in een kleine taalgroep is”, klinkt het bij Isabelle Geeraerts, woordvoerster van Telenet. De redactie belde haar op omdat de content van HBO in ons land bij Telenet zit.

Geeraerts benadrukte ook nog dat het er niet naar uitziet dat die content binnenkort van bij Telenet verdwijnt. “Momenteel zitten alle rechten die we hadden nog steeds bij Streamz“, klinkt het. En daar komt niet direct verandering in.

HBO vs. HBO Max

“Qua aanbod in de catalogus verwachten we momenteel geen wijzingen”, vertelt Riema Reybrouck van Streamz. “Het is bovendien belangrijk om te weten dat Telenet de catalogus van HBO aanbiedt, en niet die van HBO Max. Dat is een wezenlijk verschil.”

“Soms hebben we een HBO Max-serie in het aanbod, zoals Love Life. Maar dat valt onder de paraplu van Lionsgate en ondervindt dus ook geen impact van HBO Max.” Hoelang het contract met HBO nog loopt, wil ze niet kwijt, maar “het aanbod van 2021 wordt in januari toegelicht en is niet gewijzigd”.

Films in de bioscoop én via streaming

https://youtu.be/bGy16GQHz-g

Op vlak van films verandert er voorlopig niets. “Die worden in België nog steeds door de centrale distributeurs verdeeld”, klinkt het bij Reybrouck. “Dat werkt op een andere manier dan in de Verenigde Staten.”

HBO Max zal volgend jaar verschillende films beschikbaar stellen die op dat moment ook nog in de bioscoop draaien. Da’s uiteraard een gevolg van de coronacrisis.

Meer
Lees meer...