Oscarwinnende kortfilm ‘Hair Love’ krijgt z’n eigen serie op HBO MAX

Hair Love Young Love Spin-off HBO
Hair Love

Hair Love krijgt binnenkort een spin-off. In Young Love zullen we meer te weten komen over de familie Young, die we leerden kennen in de Oscarwinnende kortfilm Hair Love. Voorlopig staan 12 aflevering gepland, die te zien zullen zijn op streamingplatform HBO MAX.

Afgelopen februari ging Hair Love op de Oscars lopen met de prijs voor de Beste Geanimeerde Kortfilm. De film duurt een kleine zeven minuten en vertelt het verhaal van een zwart gezin. De moeder, Angela, is ziek en verblijft in het ziekenhuis.

Terwijl ze weg is, moet de vader, Stephen, ervoor zorgen dat de wilde haren van hun dochtertje Zuri onder controle blijven. Dat blijkt geen gemakkelijke opdracht, maar met “een klein beetje werk, en heel wat liefde” komt alles goed.

Spin-off

Hair Love werd een razend succes, en krijgt binnenkort z’n eigen serie. De spin-off van de kortfilm zal Young Love heten, naar de familie Young die we in Hair Love leerden kennen, en zal te zien zijn op het streamingplatform HBO MAX.

Het eerste seizoen van Young Love zal 12 afleveringen tellen en de familie Young volgen in hun dagelijks leven. We krijgen te zien hoe Stephen, Angela, Zuri en hun kat Rocky “proberen hun carrières, huwelijk, ouderschap, sociale problemen en multigenerationele dynamieken te combineren, terwijl ze voor zichzelf ook een beter leven proberen te creëren”.

Issa Rae

In Hair Love is de enige stem die we horen, die van de moeder in het verhaal. De stem is die van actrice Issa Rae, die je misschien kent uit Insecure. Het is nog niet zeker of ze ook haar stem zal lenen aan Angela voor de spin-off Young Love.

Gesponsorde artikelen