‘House of the Dragon’: Trailer van seizoensfinale belooft heroïsch gevecht om de troon

Nadat de Dance of the Dragons in de beruchte voorlaatste aflevering van House of the Dragon na de dood van King Viserys echt is losgebarsten, zal die strijd in de seizoensfinale nog meer worden uitgevochten. In een preview van die aflevering zien we hoe zowel de Greens als de Blacks daarvoor alles bovenhalen wat ze ter beschikking hebben.

Aan het einde van aflevering 8 van House of the Dragon stierf King Viserys (Paddy Considine) na twintig jaar ziek te zijn geweest. Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) was aangeduid als zijn troonopvolger, maar trouwe kijkers hadden al lang door dat Alicent Hightower en de andere Greens dat niet zomaar zouden laten gebeuren. Zeker na het misverstand met Viserys op zijn sterfbed is de Queen er nog meer van overtuigd dat haar oudste zoon Aegon op de Iron Throne hoort.

De Hightowers en iedereen die hen steunt grepen dan ook de macht in aflevering 9 en kroonden Aegon II Targaryen (Tom Glynn-Carney). Maar Rhaenyra en de Blacks zijn nog niet uitgespeeld. Dat blijkt uit een preview van aflevering 10. Daarin zien we hoe Princess Rhaenys Targaryen (Eve Best) naar Dragonstone vliegt om Rhaenyra op de hoogte te stellen van de gebeurtenissen in King’s Landing. Die laatste wordt daar zelfs gekroond door Ser Erryk Cargyll (Elliott Tittensor) met de kroon van Viserys.

Dance of the Dragons

Nu er twee verschillende mensen gekroond zijn, kan het niet anders of de Dance of the Dragons barst helemaal los. En dat mag je best letterlijk nemen, want in de trailer zien we hoe meerdere gevechten tussen draken onderling. Ook zien we hoe Daemon een nieuwe draak lijkt voor zich te proberen winnen, vermoedelijk om de strijd aan te kunnen met de gigantische draak Vhagar van Aemond.

Bekijk hier de preview van aflevering 10 van House of the Dragon:

House of the Dragon is iedere zondag in de VS te zien op HBO Max en bij ons via Streamz telkens om 3 uur op de nacht van zondag op maandag.

Meer
Lees meer...