‘House of the Dragon’: HBO deelt eerste clip van Emma D’Arcy als Princess Rhaenyra Targaryen

Het eerste seizoen van House of the Dragon is exact halverwege en dat wil zeggen dat we op een belangrijk moment zitten in de serie. Zo wordt de rol van de volwassen Princess Rhaenyra Targaryen voortaan gespeeld door Emma D’Arcy. Zij zal in aflevering 6 meteen een mogelijke erfgenaam baren, als ze tenminste zelf ooit op de Iron Throne komt te zitten.

Na het razend spannende slot van aflevering 5 van House of the Dragon, blijkt de opvolging van King Viserys Targaryen, gespeeld door Paddy Considine nog niet beslist. De zwaar zieke koning is namelijk nog steeds in leven. Dat is ook het geval is aflevering 6, ondanks een sprong vooruit in de tijd.

Door die tijdsprong wordt zijn oudste dochter, Princess Rhaenyra Targaryen, niet meer gespeeld door Milly Alcock, maar door Emma D’Arcy. In een clip die HBO zojuist deelde zien we de Britse actrice voor het eerst in actie.

Princess Rhaenyra en Queen Alicent

Het fragment toont Rhaenyra vlak na haar bevalling aan de zijde van haar echtgenoot Ser Laenor Velaryon (John Macmillan). Het koppel is op weg naar Queen Alicent Hightower (Olivia Cooke). Deze voormalige jeugdvriendin van Rhaenyra is namelijk getrouwd met King Viserys Targaryen en dus de stiefmoeder van Rhaenyra.

Queen Alicent hoopt haar zoon Aegon II (Tom Glynn-Carney) op de Iron Throne te krijgen. Die is jonger dan Rhaenyra, maar wel de oudste zoon van King Viserys. Alicent ziet in de pasgeboren baby van haar voormalige vriendin dan ook een concurrent voor de troon en dat zal ongetwijfeld voor de nodige spanningen zorgen.

Bekijk hier het fragment uit aflevering 6 van House of the Dragon:

House of the Dragon is iedere zondag in de VS te zien op HBO Max en bij ons via Streamz telkens om 3 uur op de nacht van zondag op maandag.

Meer
Lees meer...