‘House of the Dragon’ deelt spannende trailer voor aflevering 5

Het eerste seizoen van House of the Dragon, de prequel op Game of Thrones, zit bijna halverwege. Dat wil zeggen dat de belangen en vooral de spanning dan ook serieus beginnen toe te nemen. En dat is ook te zien in de trailer die HBO deelde van de aankomende aflevering. Let op voor spoilers verder in het artikel.

In House of the Dragon zijn we ondertussen al toe aan aflevering 4. Die is sinds deze nacht bij ons te zien via Streamz. De release van de serie zorgde in de Verenigde Staten op HBO met 10 miljoen kijkers voor een record. De langverwachte eerste aflevering werd in de Verenigde Staten zo massaal bekeken dat het bij een deel van de gebruikers hun streamingdienst HBO Max zelfs tijdelijk deed crashen. House of the Dragon is dan ook meteen verlengd voor een tweede seizoen.

Maar eerst moet seizoen 1 dus nog afgewerkt worden en daar staat nog heel wat te gebeuren. Dat seizoen bestaat namelijk uit tien afleveringen en is dus bijna halverwege. Zoals we de voorbije afleveringen konden zien, gaat de gezondheid van King Viserys (Paddy Considine) snel achteruit.

Aegon II

De strijd voor een opvolger binnen House Targaryan, die later bekend zal worden als de Dance of the Dragons, staat dus op het punt om los te barsten. Viserys doet er alles aan om zijn oudste dochter, Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy), de eerste vrouwelijke leider van Westeros te maken.

Er is echter concurrentie uit verschillende hoeken, onder andere van Aegon II (Tom Glynn-Carney), zijn zoon uit een nieuw huwelijk met Alicent Hightower (Olivia Cooke). In de trailer van aflevering van 5 van House of the Dragon zien we hoe die wordt klaargestoomd de de macht te grijpen eens Viserys het loodje legt.

Bekijk hier de preview van aflevering 5 van House of the Dragon:

House of the Dragon is iedere zondag in de VS te zien op HBO Max en bij ons via Streamz telkens om 3 uur op de nacht van zondag op maandag.

Meer
Lees meer...