‘House of the Dragon’: Fans spotten fout in derde aflevering

Net als bij Game of Thrones blijken ook de makers van spin-off House of the Dragon niet feilloos. Zo merkte een kijker tijdens de derde aflevering van de serie een blunder op van het VFX-team. Let op voor spoilers verder in het artikel.

House of the Dragon, de allereerste spin-off van succesreeks Game of Thrones, is ondertussen al aan zijn derde aflevering toe. Die verscheen zondag in de Verenigde Staten op HBO en is sinds afgelopen nacht bij ons te zien via Streamz. De reeks brak al bij de eerste aflevering verschillende records en deed zelfs even streamingdienst HBO Max crashen.

Ook de volgende afleveringen blijven het goed, dus er kan nu al – na 3 van de 10 afleveringen – van een succes gesproken worden. Het is dan ook geen verrassing dat HBO nu al beslist heeft om House of the Dragon te vernieuwen voor minstens nog een tweede seizoen.

Starbucks in Game of Thrones

Dat we pas in de derde aflevering een eerste echte blunder te zien krijgen, is misschien wel een grotere verrassing. Ondanks het gigantische succes van Game of Thrones, was er in die reeks namelijk regelmatig een foutje te zien. Het bekendste voorbeeld daarvan is ongetwijfeld de beker van Starbucks die op een bepaald moment in beeld was. Maar ook daarnaast waren er soms montage- of productiefoutjes die door de mazen van het net glipten. Zo zijn er op meerdere momenten flesjes water in beeld te zien en blijkt het zwaard van Jon Snow in ‘Battle of the Bastards’ in seizoen 6 eerder van plastic of rubber te zijn dan van metaal.

Vingers van King Viserys

De blunder die het Twitteraccount @SarahBKnowsBest ontdekte in de derde aflevering van House of the Dragon kunnen we op het conto schrijven van het VFX-team. Het gaat namelijk over een scène waarin King Viserys (Paddy Considine) een boodschap doorgeeft aan een soldaat. Zijn pink en ringvinger zijn daarbij echter opvallend groen.

Vermoedelijk was het de bedoeling om die zo later makkelijk te kunnen wegwerken om aan te tonen dat Viserys aan een mysterieuze ziekte lijdt die zorgt voor open wonden en zijn ledematen dreigt aan te tasten. Met die scène wilden de makers op die manier waarschijnlijk duidelijk maken dat zijn ziekte erger geworden is en de tijd om een troonopvolger te vinden begint te dringen.

Bekijk de blunder uit House of the Dragon hier:

Meer
Lees meer...