‘House of the Dragon’ krijgt al meteen tweede seizoen

De reeks House of the Dragon is hét gespreksonderwerp van dit moment. De eerste aflevering verscheen deze week op HBO, HBO Max en Streamz en kon op zeer goede reviews rekenen. Die eerste reviews waren voor HBO genoeg om al meteen een tweede seizoen aan te kondigen. Het is nog niet bekend wanneer dat seizoen zal uitkomen.

Meer dan drie jaar na het einde van Game of Thrones kwam HBO deze week eindelijk met een spin-off die zich afspeelt in dezelfde gekende wereld van Westeros. House of the Dragon is sinds 22 augustus wekelijks te zien via Streamz. Dat betekent dat er nog maar één aflevering is gedropt, maar toch heeft HBO nu al bekendgemaakt dat er een tweede seizoen zal komen. Dat meldt Variety.

House of the Dragon

Dat House of the Dragon er zou komen, dat was al even bekend. Maar niemand had verwacht dat de prequelserie het meteen zo goed zou doen. De reeks is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin dat verscheen in 2018. Het verhaal speelt zich zo’n 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De reeks zal dieper ingaan op de zogenaamde Dance of the Dragons, een grote burgeroorlog die Westeros dreigt te verscheuren.

Hoewel de reeks dus nog maar net is gestart, is HBO er nu al van overtuigd dat die hoge toppen zal scheren. Om die reden maakte de tv-zender ook meteen bekend dat er een tweede seizoen zal komen. “We zijn enorm trots op wat de cast met seizoen 1 al heeft bereikt”, vertelt een woordvoerder van HBO aan Variety. “We kijken er zo hard naar uit om dit verhaal en de saga rond House Targaryen verder te zetten met een tweede seizoen.”

Bekijk de trailer van House of the Dragon hier:

Meer
Lees meer...