‘House of the Dragon’ deelt preview van aflevering 6 … met enkele nieuwkomers

Het eerste seizoen van House of the Dragon is exact halverwege en dus is het tijd voor een nieuwe sprong in de tijd. Dat betekent ook dat enkele acteurs vervangen worden. De belangrijkste nieuwkomers daarbij zijn Emma D’Arcy (Princess Rhaenyra Targaryen) en Olivia Cooke (Alicent Hightower). Die krijgen we het eerste te zien in de preview van aflevering 6 van House of the Dragon. Let op voor spoilers hierna.

Na het razend spannende slot van aflevering 5 van House of the Dragon, blijkt de opvolging van King Viserys Targaryen, gespeeld door Paddy Considine nog niet beslist. De zieke koning blijkt namelijk toch nog te leven.

Emma D’Arcy en Olivia Cooke

En naast zijn oudste dochter Princess Rhaenyra Targaryen, die eerst gespeeld werd door Milly Alcock, maar binnenkort door Emma D’Arcy, is er een nieuwe mogelijke troonopvolger opgedoken. Aegon II, gespeeld door Tom Glynn-Carney is namelijk oud genoeg geworden om zijn plaats op te eisen. Hij is jonger dan Rhaenyra, maar wel de oudste zoon. De vraag is dan ook of Westeros klaar is voor een vrouw op de Iron Throne of dat Aegon II erin zal slagen daarop te belanden.

Die strijd zorgt bovendien voor serieuze spanningen tussen jeugdvriendinnen Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower. Die laatste is namelijk de tweede vrouw van Viserys, de vader van haar beste vriendin. De rol van Alicent Hightower werd tot nu toe gespeeld door Emily Carey, maar wordt in aflevering 6 vervangen voor de volwassen Olivia Cooke. Ook haar zien we een eerste keer aan het werk in de preview die HBO zojuist deelde.

De vraag blijft uiteraard of de machtsstrijd voor de Iron Throne de komende vijf afleveringen wel beslecht zal worden. HBO heeft House of the Dragon namelijk al vernieuwd voor minstens één extra seizoen.

Bekijk hier de preview van aflevering 6 van House of the Dragon:

House of the Dragon is iedere zondag in de VS te zien op HBO Max en bij ons via Streamz telkens om 3 uur op de nacht van zondag op maandag.

Meer
Lees meer...