‘House of the Dragon’ deelt preview van beruchte voorlaatste aflevering van eerste seizoen

(Let op voor spoilers.) Nog twee afleveringen en het eerste seizoen van House of the Dragon zit erop. Nadat King Viserys (Paddy Considine) na twintig jaar ziek te zijn geweest, eindelijk het loodje heeft gelegd, belooft de strijd om de Iron Throne dan ook eindelijk echt volledig los te barsten. In een korte teaser die HBO deelde van aflevering 9 van House of the Dragon zien we daar alvast een preview van.

Fans van Game of Thrones kennen het begrip van de ‘beruchte’ voorlaatste aflevering ongetwijfeld. Het programma wachtte toen namelijk meestal niet tot de laatste aflevering van een seizoen om voor een grote gebeurtenis of een verrassende plottwist te zorgen, maar deed dat al in de voorlaatste aflevering.

De kans is groot dat House of the Dragon datzelfde principe zal toepassen zijn eerste seizoen. In aflevering 8 konden we namelijk zien hoe Viserys stierf aan zijn ziekte en er dus een opvolger moet komen op de Iron Throne. Zelf heeft de King tijdens zijn leven altijd zijn oudste dochter uit zijn eerste huwelijk – Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) – genoemd als troonopvolger.

The Prince who was Promised

Maar het iis al langer duidelijk dat zijn tweede vrouw – Queen Alicent (Olivia Cooke) – veel liever haar eerste kind Aegon en dus de oudste zoon van de koning op de troon wil krijgen. Nu Viserys, vermoedelijk denkende dat hij sprak tegen Rhaenyra, op zijn sterfbed tegen Alicent verteld heeft over de voorspelling van “the Prince who was Promised‘ is haar overtuiging alleen nog maar versterkt.

Het ziet er dan ook naar uit dat in aflevering 9 van House of the Dragon de strijd tussen beide partijen volledig zal losbarsten. En als we de eerste korte teaser bekijken, blijken beide groepen nog enkele verborgen troefkaarten achter de hand te hebben. De vraag blijft wel of die successieoorlog zal beslecht zijn de komende afleveringen. House of the Dragon is namelijk sowieso al vernieuwd voor minstens een tweede seizoen.

Bekijk hier de preview van aflevering 9 van House of the Dragon:

House of the Dragon is iedere zondag in de VS te zien op HBO Max en bij ons via Streamz telkens om 3 uur op de nacht van zondag op maandag.

Meer
Lees meer...