‘House of the Dragon’ toont preview van aflevering 6 met eerste clip van Olivia Cooke als Queen Alicent

Het eerste seizoen van House of the Dragon is exact halverwege en dus is het tijd voor een nieuwe sprong in de tijd. Dat betekent ook dat enkele acteurs vervangen worden. De belangrijkste nieuwkomers daarbij zijn Emma D’Arcy (Princess Rhaenyra Targaryen) en Olivia Cooke (Alicent Hightower). Om ons alvast kennis te laten maken met de nieuwe gezichten deelt HBO deze week enkele korte previews van aflevering 6 van House of the Dragon.

Princess Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower zijn twee van de belangrijkste personages uit het eerste seizoen van House of the Dragon. De twee zijn jeugdvriendinnen, maar worden steeds meer concurrenten voor de troon. Zo is Rhaenyra het oudste kind van King Viserys Targaryen (Paddy Considine) uit zijn eerste huwelijk, met Aemma Arryn. Zij meent dat dat haar recht geeft op de Iron Throne.

Later hertrouwt de koning echter met Alicent Hightower, die zo de stiefmoeder wordt van Rhaenyra. Uit dat huwelijk volgt Aegon II (Tom Glynn-Carney). Die is jonger dan Rhaenyra, maar wel de oudste zoon van King Viserys. Queen Alicent vindt dan ook dat hij de rechtmatige erfgenaam is van de Iron Throne.

Emma D’Arcy en Olivia Cooke

Nu het eerste seizoen van House of the Dragon – dat al minstens een tweede seizoen krijgt – halverwege is, wordt er een tijdsprong gemaakt. Dat wil zeggen dat Princess Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower volwassen zijn geworden en dus ook door een andere actrice worden gespeeld.

Eerder deze week deelde HBO al een kort fragment van Emma D’Arcy. Zij neemt de rol van Princess Rhaenyra Targaryen vanaf aflevering 6 over van Milly Alcock. Nu heeft de zender ook een eerste fragment van Olivia Cooke gedeeld. Zij zal vanaf nu, in plaats van Emily Carey, te zien zijn als Queen Alicent.

Bekijk hier het fragment uit aflevering 6 van House of the Dragon:

House of the Dragon is iedere zondag in de VS te zien op HBO Max en bij ons via Streamz telkens om 3 uur op de nacht van zondag op maandag.

Meer
Lees meer...