Kit Harington geeft zijn mening over ‘Game of Thrones’-spin-off ‘House of the Dragon’

Kit Harington heeft als een van de eerste hoofdrolspelers uit Game of Thrones zijn mening gegeven over de spin-off House of the Dragon. Die acteur, de vooral bekend is als Jon Snow in GoT, sprak daarbij lovende woorden over de nieuwe HBO-reeks.

In House of the Dragon zijn we ondertussen al toe aan aflevering 4. Die is sinds de nacht van zondag op maandag bij ons te zien via Streamz. De eerste aflevering van de serie zorgde in de Verenigde Staten op HBO met 10 miljoen kijkers voor een record. De langverwachte release werd zo massaal bekeken dat bij een deel van de gebruikers hun streamingdienst HBO Max zelfs tijdelijk crashteHouse of the Dragon is dan ook meteen verlengd voor een tweede seizoen.

Kit Harington

Een van die fans is Kit Harington, die acht seizoenen lang schitterende als Jon Snow in Game of Thrones. Dat zei hij zelf aan The Hollywood Reporter op het Toronto International Film Festival, waar de acteur aanwezig was om zijn nieuwe film Baby Ruby voor te stellen.

“Ik volg House of the Dragon en geniet er echt van”, zei Harington. De acteur kent met Miguel Sapochnik dan ook een van de showrunners van de HBO-serie. Sapochnik was als regisseur namelijk verantwoordelijk voor enkele afleveringen van Game of Thrones. “Mijn vriend Miguel is een van de showrunners en ik vind dat ze fantastisch werk hebben geleverd.”

“Het is raar om een ​​hele nieuwe serie te beginnen in een gekende wereld (Westeros, red.) en er toch je eigen ding van te maken. Ik denk dat ze daarin heel goed geslaagd zijn”, besloot Kit Harington.

Eigen spin-off?

Dat Harington de wereld van Westeros blijft volgen, is niet geheel onlogisch. Volgens de geruchten werkt HBO namelijk ook aan een spin-off rond zijn personage Jon Snow. Die zou de bastaard, die eigenlijk Aegon Targaryen heet en recht heeft op de troon, volgen in zijn beslissing om zich terug te trekken bij de Windlings.

Dat nieuws over een mogelijke spin-off rond Jon Snow is wel nog niet officieel bevestigd door HBO. George R. R. Martin, schrijver van de boeken waarop alle verhalen uit de wereld van Westeros gebaseerd zijn, bevestigde dan weer wel dat de reeks in de maak is onder de werktitel SNOW.

Meer
Lees meer...