‘House of the Dragon’: Makers blikken terug op de belangrijkste gebeurtenissen uit aflevering 9

Na de dood van King Viserys is in de voorlaatste aflevering van het eerste seizoen van House of the Dragon de strijd om de Iron Throne volledig losgebarsten. Zo zien we hoe de Greens snel alles regelen voor de kroning van Aegon II, de oudste zoon van Queen Alicent Hightower. In een speciale extra video blikken de makers van de reeks terug op de belangrijkste gebeurtenissen uit die cruciale aflevering.

Aan het einde van aflevering 8 van House of the Dragon stierf King Viserys (Paddy Considine) na twintig jaar ziek te zijn geweest. Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) was aangeduid als zijn troonopvolger, maar trouwe kijkers hadden al lang door dat Alicent Hightower en de andere Greens dat niet zomaar zouden laten gebeuren. Zeker na het misverstand met Viserys op zijn sterfbed is de Queen er nog meer van overtuigd dat haar oudste zoon Aegon op de Iron Throne hoort.

Tweestrijd Alicent en Otto Hightower

Toch begint aflevering 9 van House of the Dragon heel verwarrend voor Queen Alicent. Zij moet namelijk niet alleen de dood van haar echtgenoot verwerken. Daarnaast komt ze ook tot de vaststelling dat haar vader, Hand Otto Hightower, stiekem alles al geregeld heeft om Aegon op de Iron Throne te krijgen. “Alicent wil zelf ook Aegon op de troon, maar ze wou dat niet bereiken op een laffe manier zoals haar vader”, legt coshowrunner Ryan Condal uit.

“Tijdens de Small Council ziet ze voor het eerst dat haar vader misschien niet de persoon is die ze heel haar leven dacht dat hij was. Ze ziet voor het eerst wat voor een man Otto echt is”, voegt medeshowrunner Miguel Sapochnik toe. “Die tweestrijd zorgt ervoor dat zowel Alicent als Otto zo snel mogelijk Aegon willen vinden. En tijdens die zoektocht ontplooit zich het echte mysterie van deze aflevering. We ontdekken namelijk wie Aegon is, wie de man is die gekroond zal worden als King”, gaat Condal verder.

King Aegon II Targaryen

“Aegon is eigenlijk een onlogische keuze die zelf ook geen koning wil zijn”, zegt Condal. “Hij denkt dat zijn vader Viserys nooit voldoende van hem heeft gehouden of hem voldoende heeft gerespecteerd om hem op te volgen als koning. En zijn vader is gestorven voor hij daar iets over kon zeggen, dus die twijfel zal altijd blijven.”

Bekijk hier de behind the scenes van aflevering 9 van House of the Dragon:

House of the Dragon is iedere zondag in de VS te zien op HBO Max en bij ons via Streamz telkens om 3 uur op de nacht van zondag op maandag.

Meer
Lees meer...