‘House of the Dragon’: Wat mogen we verwachten van seizoen 2

Nu het eerste seizoen van House of the Dragon erop zit, kijken de vele fans al vol spanning uit naar het vervolg. Zeker na het spectaculaire slot van de seizoensfinale willen velen weten hoe de Dance of the Dragons verder gaat. Showrunner Ryan Condal verklapt alvast kort wat we mogen verwachten.

De reeks House of the Dragon, de eerste spin-off van Game of Thrones, is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R. R. Martin. Dat boek gaat over de zogenaamde Dance of the Dragons. Deze naam wordt gebruikt voor de strijd tussen de Targaryens om King Viserys op te volgen op de Iron Throne. En hoewel het eerste seizoen van House of the Dragon gaat over een periode van zo’n 25 jaar, moet die strijd eigenlijk nog beginnen. Pas aan het einde van aflevering 8 van de 10 stierf Viserys namelijk.

Dance of the Dragons in seizoen 2

(Let op voor spoilers.) In de laatste twee afleveringen zagen we hoe zowel de Greens als de Blacks zich klaarmaken om de troon te bestijgen en daarvoor bondgenoten zoeken. En hoewel Rhaenyra aangeeft niet meteen ten strijde te willen trekken, zal de dood van Lucerys Verlaryon (Elliot Grihault) en Arrax door Vhagar en Aemond Targaryen (Ewan Mitchell) haar ongetwijfeld op andere gedachten brengen. Daarmee zijn alle elementen aanwezig om echt aan de Dance of the Dragons te beginnen in seizoen 2 en eventuele latere seizoenen.

In een interview met Variety blikt Ryan Condal, die vanaf seizoen 2 de enige showrunner van House of the Dragon is, vooruit. Zo verklapt hij onder andere wanneer we dat vervolg mogen verwachten. Maar Condal licht ook een tipje van de sluier over de inhoud van seizoen 2.

Groter gebied

Een van de kritieken op het eerst seizoen was dat House of the Dragon, in vergelijking met Game of Thrones, maar weinig van Westeros en de rest van de wereld toonde. Het verhaal speelde zich namelijk grotendeels binnenshuis af in enkele donkere kastelen. Nu de oorlog om de Iron Throne volledig is losgebarsten, hopen de fans dat dat in het tweede seizoen niet meer het geval zal zijn.

“De show zal zich in het tweede seizoen zeker over een groter gebied afspelen. Net zoals het originele reeks Game of Thrones per seizoen groeide, zal dat ook bij ons het geval zijn. We hebben tijdens seizoen 1 in drie verschillende werelden geleefd: King’s Landing, Dragonstone en Driftmark. Ik denk dat dat de thuisbasissen van de reeks zullen blijven. Maar er komt een oorlog die loyaliteit vereist van verschillende koninkrijken en legers over de hele kaart van Westeros”, blikt Ryan Condal vooruit.

“Ik denk niet dat we zo groot zullen worden als het originele Game of Thrones. Maar er komen zeker nog veel meer nieuwe werelden en zelfs werelden die je ook niet per se in de originele serie hebt gezien”, stelt hij de fans gerust.

Meer
Lees meer...