‘House of the Dragon’: Showrunner reageert op kritiek dat reeks te donker is … en belooft beterschap voor seizoen 2

Na de spannende seizoensfinale zit het eerste seizoen van House of the Dragon erop. Hoewel de reeks over het algemeen positief onthaald werd en op heel wat kijkers kon rekenen, waren er toch ook enkele puntjes van kritiek. Het belangrijkste minpunt volgens de fans is dat heel wat scènes te donker waren om alles goed te kunnen zien. Showrunner Ryan Condal heeft nu voor het eerst gereageerd op die kritiek.

De kritiek over de donkere beelden in House of the Dragon begonnen vooral na aflevering 7. Daarin waren er namelijk heel wat scènes indoor of tijdens de nacht waarin maar heel weinig licht was. Die kritiek is overigens niet nieuw, want ook de laatste seizoenen van Game of Thrones waren volgens veel kijkers te donker.

Televisie

“Zoiets is altijd lastig omdat wij onze postproductie doen met materiaal dat miljoenen dollars kost, net alsof we een film maken. Daarop zagen de beelden er heel goed uit en ook op mijn televisie was dat het geval”, begint showrunner Ryan Condal zijn uitleg in een interview met The Hollywood Reporter.

“Als je een film maakt, weet je dat die in de cinema vertoond zal worden. Maar als je werkt voor televisie weet je dat je beelden getoond zullen worden op een miljoen verschillende televisieschermen met verschillende instellingen en kalibraties. Distributeurs vertonen House of the Dragon in allerlei soort beeldinstellingen, al dan niet gecomprimeerd. Het is heel moeilijk om met al deze zaken rekening te houden. Daardoor ziet de reeks er soms heel anders uit dan hoe we ze hebben gemaakt en goedgekeurd”, gaat hij verder.

“Feedback wordt gehoord”

Toch belooft Condal om voor het aankomende tweede seizoen van House of the Dragon rekening te houden met de kritiek van de kijkers. “We willen de visuele continuïteit behouden, maar het is onze taak om naar de kijkers te luisteren. Hun feedback wordt zeker gehoord en we denken na hoe we dit beter kunnen doen. We willen dat de serie voor iedereen een geweldige kijkervaring is”, besluit hij.

Meer
Lees meer...