‘House of the Dragon’: Preview aflevering 7 toont dat oorlog tussen Targaryens écht losbarst

Na de belangrijke zesde aflevering van House of the Dragon – die twee nieuwe actrices introduceerde – barst de strijd om de Iron Throne in aflevering 7 helemaal los. In een preview zien we hoe er voor het eerst echt bloed zal vergoten worden tussen de concurrenten voor de troon. Daarnaast maken we ook kennis met Vhagar, de grootste draak uit Westeros. Maar wie zal haar berijden?

Aflevering 6 van House of the Dragon begon met een tijdsprong van tien jaar. Daardoor deden ook twee nieuwe actrices die een belangrijke rol zullen spelen in de rest van de reeks hun intrede. Emma D’Arcy verving Milly Alcock als Princess Rhaenyra Targaryen. Zij is de oudste dochter van King Viserys Targaryen, gespeeld door Paddy Considine, en meent daarom recht te hebben op de troon.

Olivia Cooke was dan weer de vervangster van Emily Carey in de rol van Alicent Hightower. Zij is de tweede vrouw van Viserys en schonk hem zijn eerste zoon. Queen Alicent meent dan ook dat Aegon II, gespeeld door Tom Glynn-Carney, de rechtmatige troonopvolger is.

Draak Vhagar

Beide partijen zullen in het vervolg van House of de Dragon tegenover elkaar komen te staan. In de preview van aflevering 7 zien we hoe dat daarbij al een eerst keer bloed vergoten wordt, al is niet helemaal duidelijk wat er precies gebeurt. Daarnaast zal er ook gestreden worden om Vhagar. Zij is de grootste en sterkste draak in Westeros, maar heeft op dit moment geen vaste rijder. Controle krijgen over Vhagar kan nochtans cruciaal worden in de strijd om de Iron Throne.

Bekijk hier de preview van aflevering 7 van House of the Dragon:

House of the Dragon is iedere zondag in de VS te zien op HBO Max en bij ons via Streamz telkens om 3 uur op de nacht van zondag op maandag.