‘House of the Dragon’: Wanneer verschijnt seizoen 2?

Het eerste seizoen van House of the Dragon zit erop. Het slot van de tiende aflevering luidt het echte begin in van de Dance of the Dragons die we zullen zien vanaf seizoen 2. Maar wanneer mogen we dat vervolg verwachten?

De reeks House of the Dragon, de eerste spin-off van Game of Thrones, is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R. R. Martin. Dat boek gaat over de zogenaamde Dance of the Dragons. Deze naam wordt gebruikt voor de strijd tussen de Targaryens om King Viserys op te volgen op de Iron Throne. En hoewel het eerste seizoen van House of the Dragon gaat over een periode van zo’n 25 jaar, moet die strijd eigenlijk nog beginnen. Pas aan het einde van aflevering 8 van de 10 stierf Viserys namelijk.

(Let op voor spoilers.) In de laatste twee afleveringen zagen we hoe zowel de Greens als de Blacks zich klaarmaken om de troon te bestijgen en daarvoor bondgenoten zoeken. En hoewel Rhaenyra aangeeft niet meteen ten strijde te willen trekken, zal de dood van Lucerys Verlaryon (Elliot Grihault) en Arrax door Vhagar en Aemond Targaryen (Ewan Mitchell) haar ongetwijfeld op andere gedachten brengen. Daarmee zijn alle elementen aanwezig om echt aan de Dance of the Dragons te beginnen in seizoen 2 en eventuele latere seizoenen.

Opnames starten begin 2023

Terwijl het eerste seizoen van House of the Dragon met Miguel Sapochnik en Ryan Condal nog twee showrunners kende, doet het reeks het vanaf seizoen 2 met enkel Condal. Die laat in een interview met Variety weten dat de opnames voor het tweede seizoen begin 2023 van start zullen gaan. Of dat wil zeggen dat we het volgende seizoen ook al in 2023 zullen te zien krijgen, is nog niet helemaal zeker. “Dat moet nog bepaald worden”, zegt Condal.

Meer
Lees meer...