Hoeveel seizoenen krijgt ‘House of the Dragon’? George R. R. Martin geeft duidelijkheid

Het eerste seizoen van House of the Dragon zit er bijna op. Binnen iets meer dan een week is er namelijk al de seizoensfinale. Daarmee zal het hele verhaal van de reeks echter nog niet verteld zijn. House of the Dragon is namelijk al vernieuwd voor een tweede seizoen en als het van schrijver George R. R. Martin afhangt, volgen er daarna nog.

De reeks House of the Dragon, de eerste spin-off van Game of Thrones, is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R. R. Martin. Dat boek gaat over de zogenaamde Dance of the Dragons. Deze naam wordt gebruikt voor de strijd tussen de Targaryens om King Viserys op te volgen op de Iron Throne. En hoewel het eerste seizoen van House of the Dragon gaat over een periode van zo’n 25 jaar, moet die strijd eigenlijk nog beginnen. Pas aan het einde van aflevering 8 van de 10 stierf Viserys namelijk.

Het is dan ook geen verrassing dat HBO al heel snel bekendmaakte dat House of the Dragon sowieso nog een tweede seizoen krijgt. Maar als het van schrijver Georgde R. R. Martin afhangt, volgt er daarna nog meer. “Er zullen vier volledige seizoenen van elk 10 afleveringen nodig zijn om recht te doen aan de Dance of the Dragons, van begin tot eind”, zei hij recent in een blogpost.

Tijdsprongen

Om de 25 jaar durende aanloop naar de dood van King Viserys verteld te krijgen in 8 afleveringen moesten showrunners Ryan Condal en Miguel Sapochni in House of the Dragon regelmatig een sprong maken in de tijd. “Er zijn jammer genoeg maar een beperkt aantal minuten in een aflevering en een beperkt aantal afleveringen in een seizoen. Als we per seizoen 13 afleveringen hadden gehad, hadden we misschien een aantal tijdsprongen niet moeten maken en meer dingen kunnen tonen”, gaat GRRM verder.

De auteur heeft het daarbij onder andere over de relatie tussen Princess Rhaenyra en Ser Harwin Strong, het huwelijk van Prince Daemon en Lady Laena Velaryon en hun tijd in Pentos en de geboorte van heel wat kinderen, onder andere die van Queen Alicent. Al deze dingen waren nu namelijk niet te zien in House of the Dragon omdat ze gebeurden tijdens een van de vele tijdsprongen. “Maar over het algemeen denk ik dat Ryan Condal de tijdsprongen goed heeft verwerkt in de reeks”, besluit George R. R. Martin.

Meer
Lees meer...