‘House of the Dragon’ is serie die in 2022 het meest illegaal is gedownload

Ondanks – of juist door – de aanwezigheid van heel wat streamingdiensten is er ook in 2022 opnieuw veel illegaal naar series gekeken. En daarvan blijkt House of the Dragon de meest populaire reeks te zijn, ruim voor The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Het is de website TorrentFreak die jaarlijks naar buiten komt met een ranglijst van meest illegaal gedownloade series. Daarbij baseren ze zich op gegevens van verschillende torrentsites. Data van illegale streamingwebsites wordt hierbij niet in rekening gebracht omdat die meestal niet beschikbaar is.

Die ranglijst van vaakst gedownloade series werd tot in 2019 jaar na jaar aangevoerd door Game of Thrones. De voorbij twee jaar was de hoogste plaats voor een Disney+-reeks. In 2020 stond The Mandalorian namelijk op kop en in 2021 was de nummer één voor WandaVision.

House of the Dragon

Maar nu is het dus opnieuw HBO die bovenaan prijkt met een spin-off van hun vroegere goudhaantje. Het eerste seizoen van House of the Dragon is namelijk het vaakst illegaal via torrents gedownload. Bij ons is die reeks legaal te zien via Streamz. Op plaats twee prijkt The Lord of the Rings: The Rings of Power van Prime Video. Ook de derde plaats is voor de streamingdienst van Amazon met de satirische superheldenserie The Boys. Die reeks was in 2022 al aan zijn derde seizoen toe.

Op de vierde plaats vinden we de eerste Disney+-serie terug met de Marvelreeks Moon Knight. Plaats vijf is voor Halo van Paramount+, dat in Vlaanderen te zien is op Streamz. De top tien wordt afgesloten door Obi-Wan Kenobi (Disney+), The Book of Boba Fett (Disney+), Stranger Things (Netflix), She-Hulk: Attorney at Law (Disney+) en Andor (Disney+).

Meer
Lees meer...