‘WandaVision’ krijgt geen tweede seizoen

Wat de meeste fans vreesden, is nu ook werkelijkheid. Er zal geen tweede seizoen van de Marvelserie WandaVision komen. Dat bevestigde MCU-regisseur Mohamed Diab, die laatst nog meewerkte aan Moon Knight. WandaVision was de eerste Marvelserie dat in samenwerking met Disney+ tot stand kwam. Daarna volgden nog series als Loki en Hawkeye.

WandaVision zal niet terugkeren voor een tweede seizoen. De reeks ging begin 2021 in première op Disney+ en kon al meteen op heel wat aandacht rekenen. Het verhaal van Wanda Maximoff en Vision verleidde alle Marvelfans weer elke week naar het tv-scherm. De komst van de reeks was het begin van een nieuw tijdperk, want nadien volgden nog heel wat reeksen zoals Falcon and the Winter Soldier, Loki, What If? en Hawkeye. Maar terwijl er van Loki een tweede seizoen in de maak is, zal dat bij WandaVision dus niet het geval zijn.

WandaVision

In WandaVision zien we hoe Marvelpersonages Wanda (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) gelukkig lijken samen te wonen in een dorpje met de naam Westview. In de eerste aflevering merkten de kijkers wel al dat het geen gewone show zou worden. De aflevering speelde zich namelijk af in de jaren ’50 en leek meer op een oude sitcom dan op een Marvelserie. Ook de daaropvolgende afleveringen zorgden voor heel wat verwarring, tot uiteindelijk alles aan het licht kwam.

WandaVision speelde zich na Avengers: Endgame af, wat wil zeggen dat (spoiler) Vision al niet meer leefde. Wanda had dus door het gemis van Vision een volledig dorpje gegijzeld en omgebouwd tot een soort van grote televisieshow. Binnen die wereld had ze zelfs twee kinderen, Tommy en Billy. Uiteindelijk infiltreerden een aantal leden van het S.W.O.R.D.-team in de afgelegen wereld en konden ze zo alles stopzetten.

Tweede seizoen

Hoewel het eerste seizoen op een redelijk gesloten manier eindigde, hoopten fans toch op een vervolg. Vooral omdat fans nu willen weten wat er met de tweeling is gebeurd en of ze nog ergens in leven zijn. Toch heeft MCU-regisseur Mohamed Diab nu in een interview met SFX Magazine bevestigd dat er geen nieuw seizoen zal volgen.

Diabs volgende werk is de reeks Moon Knight, die vanaf 31 maart op Disney+ is te zien. Tijdens een interview over die reeks, liet de regisseur dus ook iets vallen over het lot van WandaVision. “Het is een gekke wereld. Zelfs van gigantisch populaire shows als WandaVision komt geen tweede seizoen”, vertelde hij. Diab liet wel weten dat het personage Wanda nog in veel andere projecten te zien zal zijn, beginnend met Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Die film is vanaf 4 mei te zien in de Belgische bioscopen.

Bekijk de trailer van WandaVision hier:

Alle Marvelseries zijn bij ons te zien via Disney+. Nog geen abonnement? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...