Marvel deelt eerste beelden ‘Moon Knight’-serie met acteur Oscar Isaac

Een goed begin van de week voor alle Marvelfans, want Marvel Studios onthulde op maandagavond 17 januari 2022 de allereerste trailer voor hun nieuwste Disney+-serie genaamd Moon Knight. Daarmee krijgen we acteur Oscar Isaac, die eerder al meespeelde in o.a. Dune en Star Wars: The Rise of Skywalker, voor het eerst te zien in de rol van de nieuwste superheld. Daarnaast komen we ook eindelijk de releasedatum te weten, zo zal de gloednieuwe reeks op 30 maart 2022 op Disney+ verschijnen.

De serie volgt Steven Grant (Oscar Isaac), een vriendelijke medewerker van een cadeauwinkel, die wordt geplaagd door black-outs en herinneringen aan een ander leven. Steven ontdekt dat hij een dissociatieve identiteitsstoornis heeft en een lichaam deelt met de huurmoordenaar Marc Spector. Als Steven/Marcs vijanden op hen afkomen, moeten ze hun complexe identiteiten zien te navigeren, terwijl ze in een dodelijk mysterie tussen de machtige Egyptische goden worden gedreven.

Moon Knight

Marvel Studios via Twitter

In de trailer, met op de achtergrond de tonen van Kid Cudi’s song Day ‘n’ Night, zien we dat Marc worstelt met het verschil te zien tussen zijn normale leven en zijn dromen. Hij kan de slaap maar niet vatten en springt vervolgens in paniek uit bed terwijl hij vastgeketend zit aan het bed, waarbij hij zich schijnbaar niet meer herinnert dat hij daar zelf verantwoordelijk voor was.

Na een bezoek aan een museum over het oude Egypte, ziet hij een visioen van de Egyptische maangod Khonshu. Iets later ontmoet hij de schurk in het verhaal: een sekteleider die Marc aanmoedigt om de duisternis in zichzelf te omarmen, gespeeld door Ethan Hawke (The Purge, Dead Poets Society, Before Sunrise en vader van Stranger Things–actrice Maya Hawke). De trailer eindigt met Marc die omhuld wordt in het Moon Knight-kostuum en daarna iemand bruut in elkaar slaat op een badkamervloer.

Naast de release van de trailer, dropte Marvel Studios ook een eerste poster van de aankomende reeks.

Dat Duneacteur Oscar Isaac de rol van Marc Spector op zich zal nemen is wel opvallend, aangezien hij ook te zien is in de Spider-Man: Into The Spider-Verse-films. Een universum waar in Spider-Man: No Way Home naar gelinkt werd. Wie weet komt ook die versie van Spider-Man binnenkort naar het MCU. Tot die tijd kunnen we toch al uitkijken naar de nieuwste Marvelserie Moon Knight, die in iets minder dan tweeënhalve maand uitkomt.

Marvel Studios

In tegenstelling tot alle vorige series van Marvel Studios voor Disney+, die gebaseerd waren op bestaande personages uit de speelfilms van het bedrijf van voor 2019, slaat Moon Knight een gloednieuw pad in, met een totaal nieuwe set personages en een verhaallijn die geen duidelijke verbinding heeft met het MCU. Moon Knight, die in 1975 zijn debuut maakte in de Marvel comics, had aanvankelijk superkrachten gebaseerd op de fasen van de maan, maar recentere versies hebben zijn krachten sterfelijk gehouden, geholpen door geavanceerde snufjes. Dat heeft stripfans ertoe aangezet om het personage te vergelijken met de DC Comics-superheld Batman.

Naast Isaac en Hawke zal ook de Egyptisch-Palestijnse actrice May Calamawy (Ramy) in een hoofdrol te zien zijn. Jeremy Slater (The Umbrella Academy) is de bedenker en hoofdschrijver, Mohamed Diab (Eshtebak (Clash)) en het team van Justin Benson en Aaron Moorhead (Synchronic) regisseren. Kevin Feige, Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Brad Winderbaum, Mohamed Diab, Jeremy Slater en Oscar Isaac zijn nog de uitvoerende producenten. Grant Curtis, Trevor Waterson en Rebecca Kirsch fungeren als co-executive producers.

De nieuwe serie luidt het tweede jaar in dat Marvel Studios naast zijn speelfilms ook tv-series levert voor Disney+. Naast de aankomende Moon Knight mogen we dit jaar op de streamingdienst nog de volgende Marvelseries verwachten: She-Hulk, een juridische komedie met in de hoofdrollen Tatiana Maslany, Mark Ruffalo (The Hulk), Tim Roth, Renée Elise Goldsberry, Josh Segarra en Jameela Jamil, Ms. Marvel, een coming-of-age drama met nieuwkomer Iman Vellani in de hoofdrol en seizoen 2 van de animatieserie What If…?. De volledige lijst van wat er nog te wachten staat van Marvel in 2022, vind je hier.

Bekijk de allereerste trailer voor Moon Knight hieronder:

Moon Night is vanaf 30 maart 2022 te zien op de streamingdienst. Heb je geen Disney+? Niet erg! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...