‘The Santa Clause’: Tim Allen keert terug als iconische kerstman in nieuwe Disney+-serie

Tim Allen (68) zal binnenkort zijn kerstmanpak weer mogen aantrekken, want de acteur zal zijn iconische rol uit The Santa Clause-films hernemen in een nieuwe serie voor Disney+. Hij zal niet enkel weer de hoofdrol spelen, maar ook de uitvoerende producent van dienst zijn. De opnames van de serie staan gepland om te beginnen in maart 2022.

Disney-legende Tim Allen zal de uitvoerende producent zijn van een aankomende The Santa Clause-reboot, een Disney+-serie waarin hij de geliefde rol van Scott Calvin uit de Walt Disney Pictures blockbuster-franchise herneemt. De productie zal in maart beginnen in Los Angeles. De awardwinnende Jack Burditt (30 Rock, Modern Family) is ook uitvoerend producent en showrunner, naast Kevin Hench (Last Man Standing), Richard Baker en Rick Messina.

Nieuwe Santa Clause-serie

Allen won een People’s Choice Award voor zijn vertolking van Scott Calvin, een alleenstaande vader die per ongeluk de kerstman van het dak doet vallen en hierdoor wordt gedwongen zijn plaats in te nemen, in de film The Santa Clause uit 1994. Hij speelde de rol daarna nog in de twee sequels, ook enorm populair: The Santa Clause 2 uit 2002 en The Santa Clause 3: The Escape Clause uit 2006.

In de nieuwe Disney+-serie staat Scott Calvin (die dus opnieuw zal vertolkt worden door Allen) aan de rand van zijn 65ste verjaardag en realiseert hij zich dat hij niet voor altijd de kerstman kan blijven. Hij begint een aantal stapje te verliezen in zijn kerstman-taken én nog belangrijker, hij heeft een gezin dat baat zou kunnen hebben bij een leven in de normale wereld, vooral zijn twee kinderen die op de Noordpool zijn opgegroeid. Met een heleboel elfen, kinderen en een familie te behagen, gaat Scott op zoek naar een geschikte vervanger voor de rol van de kerstman. En dat terwijl hij zijn familie voorbereidt op een nieuw avontuur in een leven ten zuiden van de pool.

Tim Allen

Allen, wiens populariteit omhoog schoot als de ster van de best bekeken ABC-serie Home Improvement, verdiende talloze prijzen voor zijn rol als Tim ‘The Tool Man’ Taylor, waaronder een Golden Globe in 1994 en The People’s Choice Award voor acht opeenvolgende jaren van 1992 tot 1999. Allen speelde ook negen seizoenen lang de hoofdrol in de hitserie Last Man Standing.

In 1995 leende de multi-getalenteerde acteur zijn stem aan het personage Buzz Lightyear in de eerste computergeanimeerde film van Pixar, Toy Story. Hij herhaalde de iconische rol van het arrogante maar sympathieke ruimtefiguur in de twee opeenvolgende films: Toy Story 2 uit 1999 en Toy Story 3 uit 2010. Hij verscheen ook als het personage in een aantal Toy Story-kortfilms, waaronder Hawaiian Vacation, Small Fry en Partysaurus Rex.

Allen kwam later weer samen met het creatieve team van The Santa Clause om de Disneyfilm Jungle 2 Jungle uit 1997 te maken en speelde ook de hoofdrol in de remake van een Disney-klassieker The Shaggy Dog in 2006. Allen leende ook zijn eigen stem als verteller aan de Disneydocumentaire Chimpanzee uit 2012 en speelde mee in de komedie Wild Hogs (2007) en de film Galaxy Quest (1999) van Touchstone Pictures, een filmdivisie van de Walt Disney Motion Pictures Group, een onderdeel van The Walt Disney Company en de studio achter films zoals Pretty Woman, Armageddon en Pearl Harbor.

In 1994 bracht Disney’s Hyperion Publishing zijn debuutboek uit, Don’t Stand Too Close to a Naked Man. Het stond bovenaan de New York Times Bestsellers-lijst en leidde tot een tweede boek, ook uitgegeven door Hyperion, I’m Not Really Here.

Bekijk hieronder de trailer van de laatste The Santa Clause-film:

Nog geen abonnement op Disney+? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...