Disney+ haalt oude bekenden terug voor nieuwe Marvelreeks ‘Echo’

Disney+ is na Hawkeye alweer volop bezig met de volgende Marvelreeksen. Een daarvan is een spin-off daarvan rond het personage Echo. Voor die serie haalde Marvel twee scenaristen van Daredevil en The Punisher binnen.

2021 was het jaar waarop Marvel ook in de vorm van series heel groot werd. Het jaar begon met WandaVision, waarna The Falcon and The Winter Solder, Loki en Hawkeye volgden. Ook in 2022 heeft Marvel grote plannen voor Disney+. Zo staan er ook dit jaar heel wat series in de stijgers. Een daarvan is Echo.

Echo gaat over het personage Maya Lopez, dat haar intrede deed in Hawkeye. Het is een dove superheld/superschurk die in de comics eerst opduikt als pion van Kingpin om Matt Murdock (Daredevil) uit te schakelen. Later komt ze ook in contact met onder andere Wolverine, Ronin, Captain America en de rest van de Avengers. Haar rol als slechterik of superheld varieert doorheen haar bestaan.

Scenaristen The Punisher en Daredevil

Na Hawkeye werd al duidelijk dat Marvel plannen had voor een spin-offreeks Echo met ook deze keer actrice Alaqua Cox in de hoofdrol. Nu heeft Disney+ volgens de website The Illuminerdi ook de scenaristen voor de reeks vastgelegd. Het gaat om Dara Resnik en Ken Kristensen.

Beiden werkten in het verleden al voor Marvel, toen de studio nog samenwerkte met Netflix voor het produceren van superheldenseries. Kristinsen schreef meerdere, zeer geprezen afleveringen van The Punisher. Resnik hielp dan weer mee aan het scenario van het derde seizoen van Daredevil. Het feit dat Marvel beide scenaristen aan boord haalde voor Echo lijkt erop te duiden dat The Punisher en/of Daredevil hun terugkeer zullen maken in die serie, iets waar fans al langer om vragen.

Meer
Lees meer...