Marvel introduceert tweede dove personage in het MCU: Echo in ‘Hawkeye’

Een maand na de release van de Marvelfilm Eternals, met actrice Lauren Ridloff in de rol van Makkari, voegt Marvel een tweede dove actrice en personage toe aan het Marvel Cinematic Universe. In de tweede aflevering van Hawkeye is namelijk te zien hoe Echo haar intrede maakt. Echo groeide op in het milieu van haar vader en probeerde ondanks haar doofheid en beenprothese toch een toekomst uit te bouwen, tot het misliep. De rol wordt gespeeld door actrice Alaqua Cox.

Met de komst van Eternals en het dove personage Makkari schreef Marvel geschiedenis. Actrice Lauren Ridloff kroop zo in de rol van de eerste dove superheld van Marvel en nu komt daar een tweede bij. Actrice Alaqua Cox, die ook doof is, kruipt namelijk in de rol van Echo aka Maya Lopez. Dat personage was voor het eerst te zien in de derde aflevering van de nieuwe Marvelserie Hawkeye, die nu wekelijks te zien is op Disney+.

Echo

Echte Marvelfans kennen het personage al langer. Echo komt namelijk al langer voor in de comics en maakte haar intrede in een van de Daredevil-verhalen. In de comics werd ze doof geboren en had ze de mogelijkheid om bewegingen van anderen te kopiëren en meteen uit te voeren. Net zoals Taskmaster in Black Widow. Nu komt het personage dus voor in de serie Hawkeye, waar we duidelijk zien waar ze is opgegroeid en waarom ze doet wat ze doet.

(opgelet: het volgende deel kan spoilers bevatten)

Na de dood van haar vader, ging Echo op zoek naar wraak. Sindsdien gaat ze achter Ronan aan, het mysterieuze figuur dat haar vader zou hebben vermoord. Fans die Avenger: Endgame hebben gezien weten natuurlijk dat het Hawkeye was die in zijn donkere tijden als Ronan door het leven ging om bendes en drugskartels op te rollen. Hoewel het lijkt alsof Maya het hoofd van de tracksuit maffia is, lijkt toch haar nonkel de grote baas te zijn. Het belooft dus nog spannend te worden in de komende drie afleveringen.

Debuut

Met haar rol als Maya Lopez maakt actrice Alaqua Cox haar debuut als actrice. Zo vertelt ze in een interview met The Direct hoe bang ze was voor de eerste draaidag tussen haar (bekende) collega’s. Maar ze gaf ook toe dat haar medespelers haar meteen betrokken bij gesprekken en activiteiten. “Het was een eer om met Jeremy Renner (Hawkeye) en Hailee Steinfeld (Kate Bishop) te mogen werken. Ze zijn fantastische acteurs, en ik heb veel van hen geleerd door gewoon te observeren”, vertelde ze.

Daarnaast had ze het ook nog over haar eerste dag op set. “Ik weet nog hoe zenuwachtig ik toen was, omdat het mijn eerste acteeropdracht ooit was. Toen ik Jeremy voor het eerst ontmoette, gaf hij me meteen een warm welkom in gebarentaal. Dat gaf me enorm veel comfort. Ook Hailee had geleerd hoe ze mijn naam moest spellen in ASL (American Sign Language). Het doet me heel veel als dove persoon, dat ze er zoveel werk en tijd hadden ingestoken.

Bekijk de trailer van Hawkeye hieronder:

De eerste twee afleveringen van Hawkeye zijn nu te zien op Disney+. Heb je nog geen abonnement? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...