Scarlett Johansson sleurt Disney voor de rechter over de manier waarop ‘Black Widow’ gereleased werd

Scarlett Johansson, die de hoofdrol speelt in de nieuwe Marvelfilm Black Widow, sleurt Disney voor de rechter. Volgens haar maakte het bedrijf zich schuldig aan contractbreuk door de film niet eerst in de zalen te tonen. Black Widow was namelijk meteen te vinden op Disney+ voor de gebruikers met Disney+ Premier Access.

Black Widow is nu al enkele weken uit en de film werd een groot succes voor Marvel en Disney. Maar daar is vooral Disney zelf beter van geworden. Hoofdrolspeelster Scarlett Johansson is van mening dat Disney zich schuldig heeft gemaakt aan contractbreuk en sleurt het bedrijf nu voor de rechter.

Contractbreuk

The Wall Street Journal weet dat Scarlett Johansson een klacht heeft ingediend bij de rechbank van Los Angeles. Daarin stelt ze dat Disney voor z’n eigen winstbejag inging tegen haar contract. “Waarom zou Disney honderd miljoenen dollar in box office willen mislopen door de film in de zalen te brengen op een moment dat de cinemamarkt zwak is, terwijl ze ook enkele maanden hadden kunnen wachten tot de markt zich herstelde?”, zo vraagt ze zich af.

Toen Johansson haar contract tekende stond daarin te lezen dat de film een exclusieve cinemarelease zou krijgen. Maar uiteindelijk kwam de film tegelijkertijd in de zalen als op Disney+ voor de gebruikers met Premier Access. Daardoor meent Johansson dat de film gebruikt werd om meer abonnees te lokken voor de duurdere Premier Access-formule. Volgens haar wist Disney zo de waarde van Disney+ te verhogen en kon het zo ook vermijden dat Marvel (dat onderdeel uitmaakt van Disney) dure box office bonussen moest betalen aan de cast, waaronder dus ook Scarlett Johansson.

Disney liet eerder al weten dat het 60 miljoen dollar (zo’n 50 miljoen euro) verdiend had aan de release van Black Widow op Disney+.

Meer
Lees meer...