Left Right
scrollTop top

Disney+ vervroegt releasedatum naar woensdag voor toekomstige series


Disney+ The Mandalorian TV
© Shutterstock

Disney+ gaat in de toekomst nieuwe afleveringen van hun series altijd op woensdag uitbrengen in plaats van op vrijdag. Dat is beslist na het succes van Marvel-reeks Loki, dat last minute een nieuwe releasedag kreeg, iets wat een groot succes bleek.

Lineaire televisie mag dan misschien wel op de terugweg zijn, bepaalde eigenschappen ervan blijven bij streamingdiensten wel behouden. Terwijl Netflix nog steeds grotendeels – behalve bij realityreeksen zoals bijvoorbeeld Too Hot To Handle – ervoor kiest om bij nieuwe series meteen het volledige seizoen op het zelfde moment beschikbaar te maken, kiest Disney+ al langer voor een andere tactiek.

“Woensdag is het nieuwe vrijdag”

Zij kiezen er al van bij het begin voor om vast te houden aan een wekelijks releaseschema. Dat begon met The Mandalorian, de eerste succesreeks van Disney+, en wordt ook toegepast op het trio Marvel-reeksen WandaVision, The Falcon and The Winter Soldier en Loki. Kort voor de release van die laatste reeks kwam er echter onverwacht nieuws. “Woensdag is het nieuwe vrijdag”, zei Tom Hiddleston in een aankondiging. Daarmee gooide Disney+ zijn strategie van hun vorige series om.

En blijkbaar is die woensdag een succes gebleken, want de streamingdienst heeft zojuist beslist om ook hun toekomstige nieuwe reeksen telkens op woensdag uit te brengen. Die wijziging gaat van start vanaf juli en heeft invloed op alle wereldwijde originele series. Het gaat hierbij onder andere over Monsters at Work, Turner & Hooch en Achter de Attractie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…