Trailer van Marvel bevestigt dat Loki genderfluïde is

Een korte promotievideo voor de aankomende Disney+-reeks Loki bevestigt dat het hoofdpersonage uit de serie genderfluïde is. Daarmee bevestigt Marvel iets waar al langer door de fans over gespeculeerd werd.

Hoewel Loki meestal als mannelijk wordt gezien, is de god dat in de Noorse mythologie eigenlijk helemaal niet. Aangezien Loki van gedaante kan verwisselen en regelmatig als vrouw verschijnt, past de term genderfluïde eigenlijk beter.

Lady Loki

Marvel Comics heeft dat feit nooit volledig uit de weg gegaan en laat Loki in meerdere comics als vrouw verschijnen. Dat personage kreeg dan de naam Lady Loki en lijkt ook haar opwachting te maken in de reeks Loki die op komende woensdag 9 juni op Disney+ verschijnt. Beelden van de set toonden namelijk actrice Sophia Di Martino in een kostuum dat dat van Lady Loki lijkt te zijn.

Al deze geruchten doen fans van Marvel al langer speculeren over of Marvel Studios Loki ook officieel zou benoemen als hun eerste genderfluïde personage. Uit een korte trailer van Loki blijkt dat nu het geval te zijn. In de video zien we een document van de Time Variance Authority over hun gevangene Loki waar bij geslacht “fluïde” valt te lezen. Hoewel het woord maar heel kort en vaag in beeld komt, duurde het niet lang voor fans het hadden opgemerkt.

Meer
Lees meer...