Benedict Cumberbatch was bijna te zien in finale ‘WandaVision’

Veel fans waren na de laatste aflevering van WandaVision op Disney+ ontgoocheld omdat Benedict Cumberbatch geen cameo had als Dr. Strange. Nochtans was dat bijna wel het geval, maar dat plan werd op het laatste moment afgevoerd.

WandaVision was begin dit jaar een gigantische hit op Disney+. De bizarre serie van Marvel wist week na week meer kijkers te boeien en groeide uit tot de populairste reeks van het moment. De verwachtingen voor de finale waren dan ook heel hoog.

Dr. Strange

Veel fans hadden tijdens die finale gehoopt op een gastoptreden van Dr. Strange, gespeeld door Benedict Cumberbatch. Het verhaal van Wanda Maximoff, ook bekend als de Scarlet Witch (gespeeld door Elizabeth Olsen), gaat namelijk door in de geplande film Dr. Strange and the Multiverse of Madness die in 2022 uitkomt.

Mondeling akkoord

Aan Rolling Stone geeft Kevin Feige, president van Marvel Studios, toe dat die plannen wel degelijk op tafel lagen. Er was zelfs al een mondeling akkoord met Benedict Cumberbatch.

“Sommige mensen zeggen misschien: ‘Oh, het zou zo gaaf zijn geweest om Dr. Strange te zien’. Maar het zou de aandacht hebben weggenomen van Wanda, en dat is wat we niet wilden doen. We wilden niet dat het einde van de show gecommercialiseerd zou worden om naar de volgende film te gaan. We wilden niet eindigen met ‘Hier is de blanke man die je gaat tonen hoe macht werkt'”, legt hij uit.

Meer
Lees meer...