WandaVision is populairste reeks van het moment wereldwijd

Disney+ heeft met WandaVision een nieuwe hitserie te pakken. De Marvel-reeks is op dit moment zelfs de populairste reeks ter wereld.

De minireeks WandaVision zit op dit moment aan de zesde van negen afleveringen. Iedere week op vrijdag is er telkens een nieuwe aflevering te bekijken. En steeds meer mensen doen dat ook.

Dat blijkt volgens de zakenwebsite Forbes uit cijfers van Parrot Analytics. Zij hebben een systeem voor het meten van het succes van series aan de hand van berichten op sociale media, beoordelingen van fans en gegevens over piraterij. Uit hun berekening blijkt dat WandaVision een maand na zijn release halverwege januari uitgegroeid is tot de populairste serie wereldwijd en over alle platformen heen.

Disney+

WandaVision kende nochtans een matige start op het vlak van kijkstatistieken. Pas na de derde aflevering klom de reeks in de rankings. Dat nieuws is welkom voor Disney. Op The Mandalorian na had het bedrijf namelijk nog geen groot succes gehad met series die puur gemaakt zijn voor hun streamingdienst, de zogenaamde Originals.

WandaVision

Dat WandaVision even tijd nodig had om te groeien is niet geheel onlogisch. Het duurt even voor je als kijker doorhebt welke richting de reeks uitgaat. WandaVision speelt zich af na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame, maar begint als een klassieke sitcom. Pas later merk je meer en meer dat niets is wat het lijkt in de wereld van Wanda Maximoff/Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany).

Meer
Lees meer...