Cast ‘WandaVision’ bevat geheime acteur die “voor iedereen verrassing zal zijn”

De Marvel-reeks WandaVision bevat een rol voor een geheime acteur die niemand zal verwachten. Dat heeft acteur Paul Bettany (Vision) zelf gezegd kort voor de reeks van start zal gaan op de streamingdienst Disney+.

Acteur Paul Bettany maakt al sinds 2008 deel uit van het Marvel Cinematic Universe. Eerst was hij in Iron Man, Iron Man 2, The Avengers en Iron Man 3 te horen als J.A.R.V.I.S.. Vanaf Avengers: Age of Ultron kwam hij prominenter in beeld met het ontstaan van Vision, een rol die Bettany ook zou spelen in Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War.

Geheime acteur

De Britse acteur maakte dus al heel wat mee en werkte al met heel wat wereldsterren samen. Toch heeft de reeks WandaVision een primeur in petto voor Paul Bettany. Hij mocht er namelijk samenwerken met iemand waarmee hij dat al lang wou doen.

“Er zijn dingen waarover ik niet met je kan praten, zoals over een acteur die voor iedereen een verrassing zal zijn. Ik ga aan de slag met een acteur met wie ik al een eeuwigheid wil samenwerken, die gewoon ongelooflijk is. We hebben echt vuurwerk samen”, vertelde Bettany aan Black Girl Nerds.

Sitcom

Over wie hij het heeft, is uiteraard moeilijk te voorspellen. Veel fans vermoeden dat het gaat om een ervaren acteur die jaren terug te zien was in een populaire sitcom. De mysterieuze serie WandaVision begint namelijk zoals een sitcom voor een live publiek.

Paul Bettany zelf zei eerder al dat de reeks “een klein beetje Dick Van Dyke (The Dick Van Dyke Show), een klein beetje Bryan Cranston (Malcolm in the Middle) en een klein beetje Hugh Laurie (House)” in zich heeft. Mogelijk is het dus één van die drie acteurs die we zien verschijnen in WandaVision.

Disney+

WandaVision is de eerste Marvel-reeks die exclusief gemaakt is voor de streamingdienst Disney+. Het is meteen ook de meest geheimzinnige die voorlopig op de planning staat. De reeks begint met Vision en Wanda Maximoff, gespeeld door Elizabeth Olsen, die rustig leven in buitenwijk, maar al snel verandert de sfeer.

Naast de twee hoofdrolspelers is er ook plaats voor onder andere Teyonah Parris (Monica Rambeau), Kathryn Hahn (Agnes), Kat Dennings (Darcy Lewis) en Randall Park (Jimmy Woo). Showrunner is Jac Schaeffer en regisseur van dienst is Matt Shakman. WandaVision is vanaf vrijdag 15 januari te zien op Disney+. De eerste week krijg je daar een dubbelaflevering en vanaf dan wekelijks één nieuwe aflevering.

Neem hier je abonnement op Disney+ voor 6,99 euro per maand of 69,99 voor één jaar.

Meer
Lees meer...