11 redenen waarom we keihard uitkijken naar WandaVision

YES, het is zover! De eerste grote reeks van Marvel Studios, WandaVision, verschijnt 15 januari exclusief op Disney+.  De serie is een mix van klassieke 50’s televisie en de Marvel Cinematic Universe waarin Wanda (Elisabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany), twee mutanten met superkrachten die het ‘ideale leventje’ leiden in een doorsnee woonwijk, vermoeden dat alles niet is wat het lijkt. Deze reeks MOET je gewoon gezien hebben en wel om deze 11 redenen:

1. Het voelt aan als een fris en nieuw begin

Er is nooit eerder een reeks zoals deze gemaakt door Marvel Studios. Bovendien is het de start van de vierde fase van de Marvel Cinematic Universe.

2. We zien Scarlet Witch en Vision eindelijk terug samen …

De surrealistische serie rond Wanda Maximoff en Vision begint na de gebeurtenissen in Avengers: Infinity War en Endgame, waarin Vision werd gedood door Thanos om de Mind Stone in handen te krijgen. Een hartverscheurend moment, dus we zijn zooooo blij om de lovebirds terug samen te zien! <3

3. … en hopen op enkele mooie momentjes van de twee

Want na een shitty 2020 hebben we nood aan meer liefde op televisie!

4. De serie speelt zich af in een hele andere setting: de jaren ‘50, ‘60, ‘70 en ‘80

Het is bevestigd dat het plot van WandaVision minstens zes (!) verschillende tijdperken van de televisiegeschiedenis gebruikt. Elke aflevering zal zich waarschijnlijk afspelen in verschillende decennia, zoals de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. Het is een hommage aan de klassieke sitcom, die deze keer rond Wanda en haar robotvriendje Vision draait.

5. Er zijn enkele terugkerende personages, zoals agent Jimmy Woo en Darcy Lewis …

Je kent Deputy Task Force-agent Jimmy Woo misschien nog wel van Ant-Man and the Wasp? Hij is een voormalig S.H.I.E.L.D.-agent, die vervolgens bij de FBI aan de slag gaat. Darcy Lewis daarentegen is een personage uit Thor en Thor: The Dark World, waarin ze de assistent is van Jane Foster, de love interest van Thor.

6. … en niet te vergeten: de supercoole Monica Rambeau

Het schattige dochtertje van Captain Marvels BFF verschijnt hier als volwassene en ontpopt zich misschien wel als superheld, als we de comics mogen geloven. In de stripverhalen is ze even sterk als Captain Marvel, maar verschuilt ze zich achter verschillende superheldnamen. In WandaVision leren we Monica (Teyonah Parris) kennen als Spectrum, één van die alter ego’s.

7. We maken kennis met de luidruchtige buurvrouw Agnes …

Op het eerste zicht lijkt ze enkel luidruchtig, maar al snel blijkt ze heel wat meer te zijn dan dat. Marvel-fans herkennen Agnes (Kathryn Hahn)  als de krachtige Agatha Harkness, een supersterke heks uit het Marvel-universum, maar dat zullen we pas na de release ontdekken. 😉

8. … en zien Scarlet Witch voor het eerst in haar originele comic-outfit

Het is een coole verwijzing naar de strips, waarin ze al jaren die fantastische outfit draagt. Ze draagt de cape, handschoenen, unitard en zelfs het spectaculaire hoofddeksel.

9. De serie zet de deur open naar een alternatief universum

Veel fans hopen dat de reeks een adaptatie is van de House of M-verhaallijn in de comics. Daarin creëert Scarlet Witch een alternatief universum om de dood van haar kinderen te kunnen verwerken. In dat universum regeren de mutanten over de gewone mens en is haar vader Magneto(X-Men) de leider. Misschien gaat ze ook op die manier om met de dood van Vision? Bovendien is de terugkeer van haar broer Quicksilver dan ook niet uitgesloten. Wij zijn zo benieuwd!

10. Plus, de serie leidt rechtstreeks naar de nieuwe film Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame zet Dr. Stephen Strange zijn onderzoek naar de Time Stone verder. Maar een oude bekende probeert elke tovenaar op aarde te vernietigen, knoeit met het plan van Strange en zorgt ervoor dat hij een onuitsprekelijk kwaad ontketent. Hmm, zou die oude bekende Scarlet Witch kunnen zijn? WandaVision zal ons daar ongetwijfeld meer over verklappen.

11. Kortom, na het voorbije rotjaar is een gloednieuwe Marvel-serie exact wat we nodig hebben

Door COVID-19 hebben alle opkomende Marvel-series en -films vertraging opgelopen en kregen ze telkens een latere release, denk maar aan de Black Widow-film met Scarlett Johansson. Gelukkig kunnen we dus snel naar WandaVision kijken om ons Marvel-gemis te verzachten. 

Wij kunnen haast niet meer wachten tot 15 januari! Jij ook niet? Check dan zeker Disney + en geniet exclusief van negen (!) afleveringen van WandaVision! Nog geen account op dit awesome platform? Word dan snel hier lid en geniet van deze nieuwe exclusieve Marvel-serie en nog veel meer geweldige films en reeksen. 

Meer
Lees meer...