Left Right
scrollTop top

Disney+ laat je in ‘Achter de Attractie’ meekijken bij attracties Disneyland


Achter De Attractie Disney+
© Disney

Binnenkort kan je op Disney+ kijken naar de nieuwe reeks Achter de Attractie. Daarin zal je het verhaal te weten komen achter enkele van de bekendste attracties uit Disneyland. Elke aflevering is gewijd aan één attractie uit het park. Zo zal je heel wat bijleren over onder andere It’s A Small World en The Twilight Zone Tower of Terror.

Iedere Disneyfan kent natuurlijk de attracties van Disneyland. Zo kan je de zin It’s A Small World waarschijnlijk niet lezen zonder het melodietje nog een paar dagen in je hoofd te hebben en weet je precies wanneer de Space Mountain gaat vertrekken. Maar er zijn ongetwijfeld dingen die je nog niet weet over je favoriete attracties en die kan je in een nieuwe reeks op Disney+ te weten komen.

Achter de Attractie

In Achter de Attractie staat elke aflevering één attractie centraal. Daarbij vertelt Paget Brewster je alle geheimen over die attractie. Zo kom je te weten hoe het concept bedacht werd, en hoe de attractie ontworpen en gebouwd werd. Daarnaast kom je ook te weten hoe transportsystemen werken in de parken van Disney en hoe het Disneyland Hotel ontstond.

De reeks zit vol met ongeziene beelden en tonen ook hoe de parken doorheen de jaren evolueerden. Want de technologieën werden natuurlijk steeds beter waardoor de attracties na verloop van tijd ook gemoderniseerd zijn. In de reeks komen ook de zogenaamde Imagineers, of ontwerpers van de attracties, aan het woord.

Dit zijn de tien attracties die aan bod komen:

  1. Jungle Cruise
  2. Haunted Mansion
  3. Star Tours
  4. The Twilight Zone Tower of Terror
  5. The Castles
  6. Disneyland Hotel
  7. Space Mountain
  8. It’s a Small World
  9. Trains, Trams, and Monorails
  10. Hall of Presidents

De tien afleveringen van Achter de Attractie zijn vanaf vrijdag 16 juli te vinden op Disney+.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…