Disney zal in 2022 maar liefst 33 miljard dollar spenderen aan nieuwe content

Disney is goed op weg om de wereld van de streamingdiensten te domineren. Het is namelijk van plan om in 2022 maar liefst 33 miljard dollar (ongeveer 29 miljard euro) te spenderen aan nieuwe originele content. Dat is 8 miljard dollar (ongeveer 7 miljard euro) meer dan vorig jaar. Het bedrag zal vooral besteed worden aan nieuwe originele series en films voor zowel bioscopen als Disney+.

Dat Disney een gigant is in de entertainmentindustrie, was al lang geweten, maar met zijn nieuwe vooruitzichten bewijst het bedrijf nog maar eens hoe machtig het is. Met een budget van 33 miljard dollar is Disney van plan meer dan 50 nieuwe titels toe te voegen aan zijn cataloog. Dat budget is het dubbele van Netflix, dat in 2022 14 miljard dollar (ongeveer 12,4 miljard euro) zal spenderen.

Mediagigant

In een jaarlijks rapport, FY2022, liet het Amerikaanse entertainmentbedrijf weten dat het meer geld wil investeren in films en series omdat er zo een grote vraag naar is. “De hogere uitgaven zullen de groei in consumenten ondersteunen. Ervan uitgaande dat producties geen gigantische vertragingen oplopen door de pandemie”, schreef The Walt Disney Company. Volgens de techwebsite Gadgets 360 zal de focus op de streamingdiensten liggen, aangezien het bedrijf in het rapport lijkt te focussen op het direct-to-customer businessmodel. Toch zijn het zowel films als series die in 2022 op het lijstje staan.

Onder de Walt Disney Company vallen natuurlijk een groot aantal filmstudios, waaronder Marvel Studios, Pixar, Walt Disney Animation Studios, LucasFilms en 20th Century Studios. Enkelen onder hen lieten al weten met nieuwe films en series naar buiten te komen in 2022. Zo komt Marvel met bioscoopfilms als Doctor Strange and the Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder en Black Panther: Wakanda Forever. Maar er zullen ook nieuwe Marvel-series verschijnen op Disney+. Ook Pixar zit niet stil, want daarvan kunnen we volgend jaar onder andere de films Turning Red en Lightyear verwachten. Ook de andere studio’s komen met meer content in het nieuwe jaar, genoeg om naar uit te kijken dus!

Meer
Lees meer...