Disney stelt release ‘Doctor Strange 2’, ‘Thor: Love and Thunder’, ‘Black Panther: Wakanda Forever’ en ‘Indiana Jones 5’ uit

Disney heeft het nieuwe releaseschema voor al hun aankomende films in 2022 en verder bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat zo goed als alle geplande films later zullen uitkomen dan tot nu toe voorzien. Het nieuwe schema heeft vooral invloed op enkele langverwachte Marvelfilms.

We zijn sinds het uitbreken van de coronacrisis gewoon geworden aan uitgestelde filmreleases en ook de komende tijd blijven veel films te maken hebben met vertragingen. Dat blijkt alvast uit het nieuwe releaseschema van Disney dat gedeeld is door de website Variety. De gewijzigde plannen zou er gekomen door vertragingen bij de productie van deze films. Daarnaast zorgt een wijziging binnen het Marvel Cinematic Universe (MCU) er automatisch voor een domino-effect, omdat alle films en series van Marvel met elkaar verbonden zijn.

Marvel

De eerstvolgende film die een nieuwe datum kreeg, is Doctor Strange in the Multiverse of Madness, de opvolger van Doctor Strange. Die wordt nu verwacht op 6 mei 2022 in plaats van op 25 maart. Thor: Love and Thunder verschuift vervolgens van 6 mei naar 8 juli en Black Panther: Wakanda Forever wordt uitgesteld van 8 juli tot 11 november 2022. De vier maanden vertraging voor die laatste zijn volgens Variety nodig omdat de opnames voor de tweede Black Panther-film op dit moment nog bezig zijn.

The Marvel verschuift van 11 november 2022 naar 17 februari 2023 en Ant-Man and the Wasp: Quantumania wordt van 17 februari 2023 uitgesteld naar 28 juli 2023. Tot slot staat er op 3 november 2023 een nog naamloze Marvelfilm op de planning.

Indiana Jones

Naast heel wat nieuwe datums voor Marvelfilms, is ook de release van de vijfde Indiana Jones-film uitgesteld. De 79-jarige Harrison Ford liep in juni tijdens de opnames namelijk een schouderblessure op, waardoor het filmen vertraging opliep. Indiana Jones 5 zal daarom bijna een jaar later dan gepland verschijnen, op 30 juni 2023 in plaats van op 29 juli 2022.

Heb je nog geen abonnement op Disney+? Klik dan hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement

Meer
Lees meer...