Harrison Ford geblesseerd geraakt op de set van ‘Indiana Jones 5’

Op dit moment wordt de vijfde film van Indiana Jones opgenomen. Daarbij kruipt Harrison Ford na 13 jaar nog eens in de huid van het legendarische personage. Ford, die ondertussen 78 jaar oud is, doet daarbij een groot deel van z’n stunts nog steeds zelf. En dat is niet goed afgelopen.

Harrison Ford is gewond geraakt aan z’n schouder op de set van Indiana Jones 5. Het ongeval gebeurde tijdens de repetities voor een vechtscène. De acteur last nu een pauze in om te herstellen van de blessure. Ondertussen gaan de opnames verder met de scènes waarin Ford niet te zien is.

Schouderblessure

“Tijdens de repetities voor een vechtscène heeft Harrison Ford een blessure opgelopen aan de schouder”, klinkt het in een officieel statement van Disney. “De productie zal verdergaan met de opnames terwijl de acteur kan herstellen van zijn blessure. Het filmschema zal indien nodig aangepast worden in de komende weken.”

Voorlopig is er dus nog geen sprake van vertraging in de planning. Al heeft die planning al heel wat vertraging opgelopen. De release van de film stond namelijk oorspronkelijk gepland voor 10 juli 2020, maar toen moest de film een eerste keer uitgesteld worden door problemen bij de productie. De nieuwe releasedatum was toen 9 juli 2021, maar toen brak de coronapandemie uit. Ondertussen staat de release van de film gepland voor 29 juli 2022.

Naast Harrison Ford, zullen ook Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Broadchurch) en Mads Mikkelsen (Jagten, Hannibal, Drunk) in de film te zien zijn. Over de inhoud van de film is voorlopig nog niets bekend.

Meer
Lees meer...