Mads Mikkelsen vervoegt cast ‘Indiana Jones 5’

Er komt een vijfde Indiana Jones-film, waarin Harrison Ford voor de laatste keer in de huid van de avonturier zal kruipen. Origineel stond de release van deze film gepland voor 9 juli 2021, maar door de uitbraak van het coronavirus moest de film meermaals uitgesteld worden. Op dit moment staat de lancering gepland voor 29 juli 2022 en komen we ook steeds meer te weten over de cast.

In 1981 verscheen de eerste film waarin Harrison Ford te zien was als Indiana Jones, Raiders of the Lost Ark. Op dat moment was Ford 39 jaar oud. Daarna volgden nog drie films van de franchise in de jaren 80. 13 jaar geleden, we spreken dan al over 2008, keerde Ford nog eens terug naar de rol voor de film Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. En nu, precies 40 jaar nadat de eerste film verscheen, zal Harrison Ford (nu 78) voor een laatste keer in de huid van Indiana Jones kruipen.

Indiana Jones 5

De vijfde film van de Indiana Jones-reeks heeft voorlopig nog geen naam, dus wordt hij simpelweg Indiana Jones 5 genoemd. Aanvankelijk zou die film geregisseerd worden door de regisseur van de eerste vier films, Steven Spielberg. Maar hij werd ondertussen vervangen door James Mangold, bekend van de films The Wolverine (2013), Logan (2017) en Ford v Ferrari (2019). Spielberg blijft wel betrokken bij de film als producer.

Naast Harrison Ford en Steven Spielberg keert ook de componist John Williams terug naar de franchise. Hij maakte de muziek van de eerste vier films, waaronder het iconische intronummer.

Mads Mikkelsen

Naast de terugkerende namen zijn er nu ook de eerste nieuwe namen toegevoegd aan de cast van Indiana Jones 5. Het gaat daarbij om de actrice Phoebe Waller-Bridge, bekend van Fleabag en Broadchurch. Daarnaast zal ook de Deense acteur Mads Mikkelsen te zien zijn in de film. Het is nog niet geweten welke rol de twee zullen spelen.

Mikkelsen is vooral bekend van de Deense film Jagten (2012) en de serie Hannibal (2013-2015) en recenter de films Doctor Strange en Star Wars: Rogue On. Op dit moment is Mikkelsen te zien in de Deense film Druk (Another Round) van Thomas Vinterberg. Die film is genomineerd voor de Oscar van Beste Niet-Engelstalige Film en die van Beste Regisseur. Daarnaast zal Mikkelsen ook te zien zijn in de derde film van Fantastic Beasts, waar hij Johnny Depp zal vervangen als Gellert Grindelwald.

Meer
Lees meer...