Marvel zoekt Nederlandstalige acteurs voor nieuwe ‘Black Panther’-film

Er is meer informatie uitgelekt over de Black Panther-opvolger Black Panther: Wakanda Forever. Marvel is namelijk op zoek naar meerdere Nederlandstalige en Franstalige acteurs en actrices om een rol te spelen in deze nieuwe film.

Na het onverwachte overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman was het vervolg op Black Panther even onzeker. Marvel liet echter al snel weten dat die opvolger er toch komt. Daarin zal Boseman niet vervangen worden en ook niet digitaal te zien zijn. De acteur zal daarentegen geëerd worden door zijn personage op een gelijkaardige manier als hijzelf te laten sterven. Zo wil Marvel tonen dat ook superhelden kunnen bezwijken aan een echte ziekte.

Black Panther: Wakanda Forever

Vorige week gaf Marvel meer informatie over de tweede Black Panther-film. Zo maakten ze bekend dat die Black Panther: Wakanda Forever zal heten en zal uitkomen op 8 juli 2022. Deze zomer beginnen de opnames.

Voor die opnames kunnen beginnen moet Marvel Studios eerst zijn cast nog vervolledigen en daar mogelijk zullen daar ook Belgen bijzitten. Volgens de website POC Culture wordt er namelijk specifiek gezocht naar Frans- en Nederlandstaligen.

Er wordt voor de rollen van Franstalige en Nederlandstalige diplomaat gezocht naar iemand tussen 40 en 60 jaar die omschreven wordt als “witteboordenelite”. Daarnaast zoekt Marvel ook een Franstalige en een Nederlandstalige huurling in de leeftijdscategorie van 20 tot 40 jaar die atletisch gebouwd is. Voor alle vier de rollen speelt zowel geslacht als etniciteit geen rol.

Internationaal conflict

Officieel is er over het plot van Black Panther: Wakanda Forever nog geen informatie vrijgegeven, maar uit de casting call kunnen we vermoeden dat Wakanda in een internationaal conflict zal terechtkomen. Tegenstander lijkt daarbij Frankrijk, België en/of Nederland te zijn.

Meer
Lees meer...