Zo zal ‘Black Panther 2’ de dood van Chadwick Boseman verwerken in de film

Er is informatie uitgelekt over hoe Marvel het overlijden van Chadwick Boseman zal verwerken in het vervolg op Black Panther. Eerder was al bekend dat de hoofdrolspeler uit de eerste film niet vervangen wordt door een andere acteur. Nu lijkt ook beslist te zijn hoe zijn dood opgenomen is in het nieuwe scenario van Black Panther 2.

De superheldenfilm Black Panther was in 2018 een enorme hit. De volledig zwarte hoofdcast met voorop hoofdrolspeler Chadwick Boseman zorgden voor een veel geprezen film die ook aan de kassa heel succesvol was.

Al snel besliste Marvel dan ook om een vervolg te maken op Black Panther. De opnames daarvoor zouden normaal in maart 2021 beginnen. De onverwachte dood van Boseman in augustus van dit jaar stuurde die plannen echter volledig in de war. Het was een enorme klap voor de vele fans en iedereen die betrokken is bij Black Panther.

Zonder Chadwick Boseman

Al snel werd beslist dat Black Panther 2 er sowieso toch zou komen. Daarin zal Chadwick Boseman niet te zien. Marvel maakte recent nog bekend dat ze geen CGI zullen gebruiken om de overleden acteur te laten verschijnen. Recent kwam daarbovenop nog de bevestiging dat er ook geen nieuwe acteur zou gecast worden voor de rol.

Marvel moet dus op een andere manier omgaan met het feit dat het hun Black Panther niet meer had voor de opnames van Black Panther 2. Het was sowieso het plan dat T’Challa (Chadwick Boseman) de eretitel van Black Panther zou doorgeven aan zijn zus Shuri (Letitia Wright). Die overdracht zal nu noodgedwongen vervroegd moeten gebeuren.

Ziekte

Volgens de website BGR wil Marvel in Black Panther 2 met de dood van T’Challa het overlijden van Chadwick Boseman eren door hen op een gelijkaardige manier te laten sterven. “Het overlijden van T’Challa zal de trieste realiteit weerspiegelen van hoe Boseman stierf aan een ziekte”, merkt de site op.

Het is onduidelijk of die ziekte kanker zal zijn, maar dat is het meest waarschijnlijke scenario. Ze spreken namelijk van “een manier om de acteur te eren en te erkennen dat iedereen, zelfs superhelden, kunnen bezwijken aan een echte ziekte”.

Juli 2022

Het begin van de opnames van Black Panther 2 zijn door het overlijden van Chadwick Boseman uitgesteld tot juli 2021. Als er geen verdere vertraging is door de coronacrisis moet de film begin juli 2022 uitkomen.

Meer
Lees meer...