‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ krijgt komende maanden reshoots “om de film nog beter te maken”

Benedict Cumberbatch heeft onthuld dat bepaalde scènes van de aankomende Marvelfilm Doctor Strange in the Multiverse of Madness de komende maanden opnieuw zullen worden opgenomen. Daarmee bevestigt de hoofdrolspeler uit het vervolg op Doctor Strange eerdere geruchten.

Sinds de coronacrisis is het niet ongewoon dat Marvel de release van zijn films uitstelt. Toch kwam het nieuwe releaseschema dat vorige week bekendgemaakt is door Disney als een verrassing voor velen. Daarin worden alle aankomende, langverwachte Marvelfilms één of meerdere maanden uitgesteld. Kevin Feige, topman van Marvel, gaf toen al mee dat vertragingen bij de productie van enkele van die film aan de oorzaak lagen voor de nieuwe planning.

Benedict Cumberbatch

De eerste film die in dat nieuw schema een uitgestelde release krijgt, is Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Die film is verplaatst van 25 maart 2022 naar 6 mei 2022. Al snel gingen fans ervanuit dat de reden hiervoor was dat enkele scènes opnieuw moesten opgenomen worden. Dat laatste is namelijk niet abnormaal bij Marvel dat regelmatig reshoots inlast voor zijn blockbusters. Toch is het hier enigszins opmerkelijk omdat de film eerder al enkele opnames heropgenomen heeft.

In een gesprek met de Today Show van NBC bevestigde hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch echter de geruchten. In november en december van dit jaar zal hij opnieuw voor de camera’s te vinden zijn voor enkele reshoots. “Ik ben erg blij. Regisseur Sam Raimi staat het roer en dus mag je buitengewone dingen verwachten. En ja, we zijn bezig om de film nog beter te maken. We hebben een aantal nieuwe opnames in november en december, en dan komt Doctor Strange in the Multiverse of Madness uit in mei”, zei hij.

Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe (MCU)

Doctor Strange in the Multiverse of Madness maakt deel uit Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe (MCU). De film speelt zich af na de gebeurtenissen in de film Avengers: Endgame (2019) en de Disney+-series WandaVision (2021) en Loki (2021).

Meer
Lees meer...