Disney+ viert vroeg kerst: ‘Hawkeye’ vanaf vandaag te zien

Na WandaVision, Falcon and The Winter Soldier, Loki en What If? is Marvel terug met een serie over een van hun superhelden. Deze keer speelt Hawkeye, of Clint Barton, de hoofdrol. In de nieuwe reeks Hawkeye zien we hoe Barton zijn leven leidt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Hij dealt met zijn verleden, maar probeert tegelijkertijd ook kerst te vieren met zijn familie. De eerste twee afleveringen van de zesdelige reeks zijn vanaf vandaag, 24 november, te zien op Disney+.

Hawkeye is de superheldennaam van Clint Barton. Een personage in het Marvel-universum dat er al sinds het prille begin bij is. Doorheen de jaren verloor hij veel geliefden, vrienden en mede-Avengers, en nu is het tijd om zijn eigen verhaal uit te diepen. Hoewel er tijdens de vorige films een aantal hints zijn gedropt over zijn verleden, fouten en manier van werken, toch krijgen we nu pas de échte Hawkeye te zien. We zien hem in de rol van vader, Avenger en leermeester. De serie speelt zich af rond Kerstmis en Disney+ zal wekelijks een nieuwe aflevering releasen.

Kerstcadeau

Doordat de reeks zich afspeelt rond Kerstmis, zien we hoe Hawkeye probeert om zijn werk- en familieleven in balans te houden. Dat lijkt ons zeer moeilijk als je een Avenger bent, zeker wanneer je tijdens een familievakantie geconfronteerd wordt met vijanden uit het verleden. Om die vijanden te verslaan, wordt hij bijgestaan door Kate Bishop, een personage dat bij de lezers van de Marvel Comics heel geliefd is. Die rol is weggelegd voor Hailee Steinfeld, die daarmee haar eerste stappen in het Marvel Cinematic Universe zet.

Iedereen die Avengers: Endgame heeft gezien, weet hoe slecht het ging met Clint na Avengers: Infinity War en hoe hij daarmee omging. In die film gebruikte Hawkeye zijn sterktes en krachten voor de verkeerde redenen, nadat hij dacht dat zijn familie hem was ontnomen. Tijdens die periode maakte hij dus meer dan genoeg vijanden. Nadat hij in de laatste Avengers-film ook nog een andere dierbare verloor, leek het hek helemaal van de dam. Genoeg voer voor Marvel om de superheld een eigen serie te geven dus.

Acteur Jeremy Renner, die Clint Barton speelt, is alvast blij met de serie. “Ik denk dat het een meer toegankelijke manier is om een personage uit een gigantisch universum beter te leren kennen, zelfs voor mij. Het is fantastisch dat wij een zes uur durende film konden maken in plaats van een bioscoopfilm van twee uur”, vertelde de acteur aan de Amerikaanse entertainmentwebsite Vanity Fair.

Bishop vs. Belova?

Actrice Hailee Steinfeld doet geheimzinnig over een samenwerking met Florence Pugh, die Yelena speelt in het MCU.

Natuurlijk zorgt de release van de nieuwe serie voor nieuwe speculaties onder de fans. Tijdens de end credit scène van Black Widow was te zien hoe Yelena Belova, de zus van Black Widow, een foto van Hawkeye in handen kreeg. Dat was genoeg om het hele Marvel-fandom op z’n kop te zetten. Vele fans hopen dan ook dat het personage, gespeeld door Florence Pugh, haar opwachting zal maken in Hawkeye. Acteurs Jeremy Renner, Florence Pugh en Hailee Steinfeld deden er alvast heel geheimzinnig over in sommige interviews.

Bekijk de trailer hier:

De eerste twee afleveringen van Hawkeye zijn nu te zien op Disney+. Heb je nog geen abonnement? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...