‘Black Widow’ vanaf vandaag gratis te streamen op Disney+

Fans van Marvel kunnen vanaf vandaag – woensdag 6 oktober 2021 – terecht op Disney+ voor de film Black Widow. Die valt daar namelijk nu al volledig gratis te bekijken voor abonnees van de streamingdienst.

De release van Black Widow heeft heel wat voeten in de aarde gehad voor Disney. Door de coronacrisis moest het bedrijf de originele lanceringsdatum van mei 2020 namelijk tot drie keer toe uitstellen. Uiteindelijk koos Disney ervoor om Black Widow in juli 2021 gelijktijdig in de cinema en op Disney+ uit te brengen. Om de film thuis te kunnen streamen, had je toen wel – naast een abonnement – ook een betalende Premier Access nodig.

Dat systeem gebruikte Disney+ in volle coronacrisis voor hun dure blockbusters die niet of beperkt in de zalen konden uitkomen. Zo kon het bedrijf toch een deel van zijn inkomstenverlies recupereren door ongeduldige fans extra te laten betalen om een bepaalde film enkele maanden vroeger te zien. Mulan was de eerste titel die zo’n Premium Access release kreeg. Later volgden ook nog Raya and the Last Dragon, Cruella, Black Widow en Jungle Cruise. Exacte cijfers zijn er niet, maar analisten zijn het erover eens dat deze strategie veel geld in het laadje heeft gebracht voor Disney.

Scarlett Johansson

Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo sleurde Scarlett Johansson, die de hoofdrol speelt in Black Widow, Disney eind juli voor de rechter. Zij meent dat er contractbreuk is gepleegd doordat de film geen exclusieve cinemarelease kreeg, maar meteen ook te streamen was. Op die manier liep de actrice heel wat inkomsten mis. Bij topacteurs is het namelijk gebruikelijk dat zij een percentage van de box office krijgen van films waarin ze de hoofdrol spelen. Volgens de Wall Street Journal zou Scarlett Johansson zo een bedrag van 50 miljoen dollar (43,2 miljoen euro) aan haar neus hebben zien voorbijgaan.

Uiteindelijk bereikten Disney en Scarlett Johansson enkele dagen geleden een onderling akkoord, waardoor de zaak toch niet voor de rechtbank zal verschijnen. Hoeveel Disney de actrice betaalt in de regeling is niet bekend. Sowieso had Johansson al 20 miljoen dollar (17,3 miljoen euro) basisloon gekregen voor haar rol in Black Widow.

Phase Four van Marvel Cinematic Universe (MCU)

Nu al die beslommeringen achter de rug zijn, kan het eindelijk weer gaan over de film zelf. Veel Marvelfans kijken namelijk al lang uit naar Black Widow, de 24ste film in het Marvel Cinematic Universe (MCU) en de eerste van Phase Four. Toch neemt het verhaal je eventjes terug mee in de tijd. De gebeurtenissen in Black Widow spelen zich namelijk af tussen Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War.

Heb je nog geen abonnement op Disney+? Klik dan hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement

Meer
Lees meer...